Hava Durumu

Mutlaka buraya gitmelisiniz

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2015 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2015 08:23
Pek çok yerde hep şu uyarıyla karşılaşırız. “Dokunulması yasaktır!” Ya da “Dokunmayınız!” uyarılarına maruz kalırız.
“Dokunulmaması yasak” olan bir yer arıyorsanız işte size en güzel adres…
Bilim ve Teknoloji Merkezi.
Diğer bir deyişle bilimin serüvene dönüştüğü yer…
Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan ve de diğer kentlere de örnek olan dünya standartlarında bir merkez burası.
Çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere herkesin bilim ve teknolojiye ilgisini çekerken kolay anlaşılır ve eğlenceli şekilde merak edilen bilimsel konuları sunmak amacıyla yapılmıştır.
Bursa Hakimiyet gazetesi yazı işleri servisi olarak Bursa Kültür AŞ Genel Müdürü Rıfat Bakan’ın davetlisi olarak buradaydık.
İşyerine gelirken her gün yanından geçtiğim bilim merkezini hep niyet edip bir türlü gezme imkanım  olmamıştı.
Bu vesileyle dün ilk kez aklı bilimle buluşturan bu merkezi gezip tanıma fırsatı yakalamış oldum.
Bu yüzden son satırlarda yazacağımı ilk önce yazmak istiyorum.
Mutlaka buraya gidip  görmelisiniz…
Hatta ailecek gitmeniz halinde iddia ediyorum ki, belki de çocuğunuz burada buluşlardan esinlenerek gelecekte bir mucit olarak karşınıza çıkacak biri olabilir.
Çünkü, 14 farklı bilim dalından 200’ün üzerinde deney düzeneği ve tasarım galerilerinin sergilendiği eğitim salonlarının, fizik, kimya, biyoloji, elektronik gibi atölyelerin, simülatör cihazlarının, planetaryum, üç boyutlu sinema, video duvarları gibi özgüven ve tasarım gücünüzü test edebileceğiniz bir yer burası.
Şimdi sıkı durun, çünkü bunların hepsinin ötesinde tasarlanan Uzay Havacılık Merkezi yapımı için hazırlıklar tamamlanmış.
Birinde havacılık diğerinde uzay konseptinde iki katlı 4 bin metrekare sergi alanı olacak Havacılık Merkezi, BUTTİM’deki Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin yanına  yapılacak.
Bu kadar övdüğümüz merkezde dikkatimizi çeken ise buraya yeterli toplu ulaşım düzenlemesinin olmayışı.
Önerim, BURULAŞ tarafından tahsis edilecek iki otobüse ilgi çekmesi için bilim merkezinin görsel fotoğrafları giydirilerek biri kentin doğusundan diğeri ise batısından buraya belirli saatlerde ulaşımın sağlanmasıdır.

MOBİLİYUM İnegöl’e yakıştı

İnegöl’e giderken sağda inşaat çalışmaları mutlaka dikkatinizi çekmiştir.
90 üyeli Mobilya Kent İşyeri Yapı Kooperatifi’nce inşa edilen işte orası Avrupa ve Türkiye bu konsepte en büyük kapalı alana sahip Mobilya AVM’si, pazar günü hizmete açılıyor. 
Yine Türkiye’nin ilk ve tek mobilya AVM’si olma özelliğini taşıyan Mobiliyum AVM, 225 bin metrekare kapalı alanda, 200 yerli mobilya üreticisini tek çatı altında müşterileriyle buluşturacak.
“Üreticiler bir arada, hesaplı alışveriş burada” sloganıyla açılan kaliteli ve seçkin mobilya markalarının bir arada olacağı Mobiliyum’da, hem perakende müşterisi hem de tüketici için binlerce mobilya çeşidini bir arada bulma fırsatı sunulacak. 
Mobiliyum, içerisinde otel, restoran ve kafe alanları, tasarım, ihracat ve turizm ofisleri ile mobilya alışverişlerine şüphe yok ki kolaylık ve keyif katacak. 
Böylesine kapsamlı bir tesisin kazandırıldığı İnegöl’de elbette ki hedefin de büyük olması gerekiyordu.
Ülkemizin mobilya üretiminin yüzde 50’sini yapıldığı İnegöl’de, 300 milyon dolar olan mobilya ihracatının Mobiliyum AVM’nin hayata geçmesiyle 1 miyar dolar olması hedefleniyor.
Bu durumda bize de İnegöl’e yakışır demek düşüyor.

Vali Bey’in fırçası düne damga vurdu

Dünkü gazete ve internet portallarında en çok okunan haber olarak Vali Münir Karaloğlu’nun İznik’e giderek haziran ayında açılacak olan Devlet Hastanesi’ni inşaatını denetlemesiydi…
Burada yapılan ince işçiliği beğenmeyen Vali Bey, anlaşılan o ki bir hayli sinirlenmiş.
“Böyle kötü bir işçilik olmaz. Derhal düzelteceksiniz. Burası bir hastane. Önem vereceksizin. 23 Haziran’da burası yetişecek. Hastaneyi bitmiş göreceğim” diye şantiye şefini Vali Karaloğlu’nun fırçalaması sosyal medyada da bir hayli ilgi gördü.
Vali Bey’in takdir gören bu davranışı kamuya iş yapan her firmaya ders olmalıdır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.