Hava Durumu

Nilüfer demek CHP demek

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2015 08:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2015 08:55
Aslında Nilüfer demek Mustafa Bozbey demek…
Öyle değil mi?
Ben bu durumu şehir dışına çıktığımda daha fazla hissediyorum.
Bakın nasıl anlatayım.
Biraz siyasetle ilgisi olan kişiler Bursa’dan geldiğimizi öğrenince Nilüfer ilçesinin seçmen yapısını ve Belediye Başkanı Mustafa Bozbey AK Parti’nin kalesi konumundaki şehirde nasıl oluyor da dört dönemdir belediye başkanlığını kazanıyor diye soruyorlar.
Hatta biz de ekleme yapıyoruz, sadece belediye başkanlığını değil yapılan tüm seçimlerde CHP’nin birinci parti çıktığını söylüyorum Nilüfer’de.
İşte bu yüzden CHP için Nilüfer önemli...
Dün, CHP Nilüfer İlçe Olağan Kongresi vardı.
Ramazan Çınar, Orhan Sevinç Cura ve Mehmet Turan Tansal ile birlikte üç ismin yarıştığı kongrede haliyle delegenin ilgisi de yoğundu.
Görevini dün itibariyle sonlandıran mevcut ilçe başkanı Yücel Akbulut’un aday olmadığı kongrede milletvekilleri Ceyhun İrgil, Orhan Sarıbal, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İl Başkanı Zafer Yıldız, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eski Milletvekili İlhan Demiröz katılanlar arasında görebildiklerimdi.
Akşam saatlerin de Nilüfer’den gelen seçim sonuçları kongrenin ne kadar çekişmeli neticelendiğini gösteriyordu.
417 delegesinden 389’unun katıldığı kongre sonuçlarına göre Mehmet Turan Tansal’a 161 oy çıkarken Ramazan Çınar’a ise 159 oy çıktı.
Diğer aday Orhan Sevinç Cura ise 69 oyda kaldı.
Bu sonuçlara göre Tansal, Çınar’ı iki oy farkla geçerek CHP Nilüfer İlçe Başkanı seçilmiş oldu.

Mudanya Belediyesi’nde neler oluyor?

CHP Büyükşehir ve Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Grup sözcüsü Akın Poroy görevinden istifa etti.
Poroy’un istifası, aynı gün yapılması gereken Belediye Meclisi Toplantısı’na yansımış olacak ki, 13 CHP’li meclis üyesi toplantıya katılmayınca çoğunluk da oluşturulamayınca meclis ertelenmek zorunda kalmıştı.
Dün Nilüfer kongresinde karşılaştığım Mudanya Belediyesi’nden bir meclis üyesi, tepkilerinin kendilerini yokmuş gibi sayan Başkan Türkyılmaz’a karşı olduğunu anlattı.
“Başkanımız ‘ben’ demeyi bırakıp ‘biz’ demeyi öğreninceye kadar bu tavrımız devam edecek” diyordu.
Daha da önemlisi, başkanın kendi başına buyruk davranışlarının Mudanya halkına zarar vermeye başladığına vurgu yapması, Mudanya’daki problemin boyutunun dalga boyunu aştığını gösteriyor.
Başkan Hayri Türkyılmaz’ın iddia edildiği gibi davranışları nedeniyle ilçe halkına nasıl zarar verdiğini birileri çıkıp açıklamalıdır.
Anlatılanlara göre, sorun parti içinde bir mesele olmaktan çıkıp, Mudanya halkına zarar verecek boyuta kadar uzanmış anlaşılan.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.