Hava Durumu

Nilüfer temiz akacakmış!..

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2014 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2014 08:11
Siz buna inanıyor musunuz?  Eminim ki inanmayacaksınız. Bunda hiç de haksız sayılmazsınız…
Zira, yıllarca yetkililer Nilüfer Deresi’nin temiz akacağını söylemişlerse de bu sözlerini yerine getirememişlerdir.
Ortada böyle bir itimatsızlık varken vatandaşın inanmaması gayet normaldir.
Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, artık Nilüfer Deresi’nin yakın bir sürede temiz akacağına ilişkin inancımı tetikleyen ciddi çalışmalar yapılmaya başlanmıştır.
Çünkü, bugüne kadar hep özlemi duyulan müthiş bir çalışma başlatıldı.
Bursa Valiliği başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü sadece Nilüfer Deresi’ni kirletenler için değil toplum sağlığına zarar veren tüm unsurların üzerine gitme kararı almış durumda.
Bu konuda son gelişme, Nilüfer Deresi’ni kirleten Demirtaş ve İsmetiye mahallelerinde boyahane fabrikalarının atık suları bundan böyle dereye değil kolektörlerle Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’ne bağlanacak.
Yeşil Bursa’yı yeniden oluşturma konusunda yatırımların hızlandırıldığı yakın bir zamanda Nilüfer Deresi’ni kirleten tüm bölgelerdeki atık suların derelere akması önlenmiş olacak.
Daha önce de Millet ve Samanlı mahalleleri ile Vakıf ve diğer bölgelerde de benzer çalışmaların yapıldığını her fırsatta aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe;
“Bu çalışmalarla adım adım Bursa Ovası’nı kurtarmış oluyoruz. Yakın bir zamanda, tüm bölgelerdeki atık suların derelere akması önlenmiş olacak. Amacımız, Nilüfer Çayı’nın bir an önce temiz akmasıdır”
Bu yüzden Nilüfer Deresi’nin yakın gelecekte temiz akacağına inancım artıyor.

Mustafakemalpaşa
liglere dönüyor


Futbola ilgisi olanlar anımsayacaklardır.
Mustafakemalpaşa ilçesinin ismini taşıyan futbol takımı geçmiş yıllarda kentimizi temsil eden önemli spor kulüplerimizin başında geliyordu.
2’nci ve 3’üncü liglerde önemli başarılara imza atan Mustafakemalpaşaspor Kulübü, maddi imkansızlıklar nedeniyle feshedilip kapatılmıştı.
Aradan geçen yıllar sonra Mustafakemalpaşa sevdalısı bir grup sporseverin desteğiyle 1923 Mustafakemalpaşaspor adıyla 2014-2015 sezonunda ikinci amatör kümeden başlayarak tekrar geri dönüyor. Geçmişteki ihtişamı tekrar yaşamak arzusuyla kurulan 1923 Mustafakemalpaşaspor, altyapıya öncelik vermeyi hedefliyor.
Ulu önderimizin adını taşıyan ilk ve tek kulüp olan 1923 Mustafakemalpaşaspor’un yeniden sahalara dönecek olması ilçedeki gençliğin spora olan ilgisini şüphesiz artıracaktır.
Amaç da bu olduğuna göre hoş geldin 1923 Mustafakemalpaşaspor diyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.