Hava Durumu

Ölüm yıldönümünde Hikmet Şahin’e vefa

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2015 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2015 08:01
Hikmet Şahin ismi hem İnegöl’e hem de Bursa’ya yaptığı hizmetlerle hiçbir zaman unutulmayacaktır.
Vefatının üzerinden altı yıl geçen İnegöl ve Bursa’nın eski Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in ismi geçtiğimiz günlerde hizmete açılan İnegöl OSB köprülü kavşağında yaşatılacak.
Ölüm yıldönümüne rastgelen önceki gün, eşi Neriman Şahin başta olmak üzere aile fertlerinin de katılımıyla Hikmet Şahin Köprülü Kavşağı’nın da tabela dikim töreni yapıldı.
Vali Münir Karaloğlu, İnegöllülerin hayatında özel bir yeri olan Hikmet Şahin’in isminin bu kavşağa verilmesi konusunda ısrarcı olmuştu.
Vali Bey’in hiç görüp tanımadığı Şahin’in isminin kavşağa verilmesine bu denli ısrar etmesinin gerekçesi, gittiği her yerde kendisine benzetilerek Hikmet Şahin isminin sürekli gündeme gelmesinden etkilenmiş olabileceği kanısındayım. 
Nitekim, Vali Münir Karaloğlu ile Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun isteği üzerine Şahin’in ölüm yıldönümünde bu tören düzenlenmiş.
Önceki gün de kavşağa ismin yazılı tabelanın konulması töreni, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, belediye başkan yardımcıları ile meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.
Her ne kadar trafiğe açılmış olsa da bazı küçük çaplı eksikliklerin giderilmesi çalışmalarının tamamlanmasının ardından kavşağın her iki tarafına da Hikmet Şahin Kavşağı yazılı daha büyük tabela konulacak.
Bu vesileyle biz de Hikmet Şahin’i şükranla anıyoruz.

Zamansız çöp atana kameralı takip

Süper bir uygulama bu…
İnegöl’de uygun görülen yerlere yerleştirilen mobil kamera sistemi sayesinde zamansız çöp çıkardığı tespit edilenlere cezai yaptırım uygulanacakmış.
Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, halkın temiz, güzel ve daha sağlıklı bir kentte yaşaması adına bu uygulamayı başlattıklarını açıklamış.
Her canlının sağlıklı yaşam sürdürebilmesi anayasal bir hak olduğuna göre İnegöl Belediyesi’nin bu uygulaması örnek olmalıdır.

Karacabey’de salçalı ekmek günü

Karacabey Belediyesi, ilçenin marka değeri salçalık domatese sahip çıkarken gelişme çağındaki öğrencilerin fast-food yerine tereyağlı- salçalı ekmek alışkanlığını kazanması için düzenlenen etkinliklere ilgi bir hayli fazla.  
İçinde hem reklam hem de sağlıklı beslenme olan harika bir etkinlik.

Dünya şampiyonu Orhangazi’den

İstanbul’da düzenlenen 7’nci Avrupa Shotokan Şampiyonası ve WSF Dünya Kupası Karate Şampiyonası’na milli takım adına katılan Orhangazi Belediyespor Kulübü sporcusu Fatma Satık, Avrupa Shotokan Karate ve Dünya Kupası Şampiyonu oldu.
Ülkemizi dünya şampiyonu olarak temsil etmeyi başaran Fatma Satık, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ı ziyaret etti.
Çağlayan, ilçenin gururu olan Fatma Satık’ı tebrik ederek başarılarının devamını dileyip çeşitli hediyeler vermiş.




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.