Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Önce sahilleri işgal altından kurtarın

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2015 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2015 08:10
Bursa’nın deniz kenti olduğunu bizlere hatırlatan herkese teşekkür ederek yazıma başlamak istiyorum.
Zira, on yıl öncesine kadar kentimizde denizin varlığı Mudanya’dan ibaret biliniyordu pek çok kişi için…
Tıpkı, Bursa’da doğup büyümüş ama bir türlü Uludağ’a çıkamamış insanların olduğu örneğindeki gibi düşünün meseleyi...
Büyükşehir Belediyesi’nin bu konudaki çalışmaları pek çok kişiye deniz keyfini yaşama imkanı sundu.
Meselenin detaylarına girmeyerek önceki dün Gemlik’te bugüne kadar ilk kez yapıldığına şahit olduğumuz Bursa’nın sahillerine yapılması planlanan projelerin halkın da katılım sağladığı toplantı yapıldı.
Bursa ve Gemlik kent konseylerinin, Büyükşehir ve Gemlik belediyelerinin birlikte organize ettiği bu ilçede yapılması planlanan sahil projesi masaya yatırıldı.
Ev sahipliğini Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın yaptığı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Daire Başkanı Hakan Bebek, ilgili daire amirleri ve halkın katıldığı toplantıda tartışılan sorunların çözüme yönelik olacağı kanısındayım.
Özellikle de kaçak yapıların Bursa’da en çok olmasına maalesef yetkililerin göz yumduğu Kumla Mahallesi adeta kaçak işgali altında.
Konuyu Genel Sekreter Seyfettin Avşar, yardımcısı Bayram Vardar, Büyükşehir Zabıta Müdürü Mahmut Turna’ya aktardıklarını belirten Kumla Mahallesi halkı, Büyükşehir Belediyesi’nin büyüklüğünü icraatıyla görmek istediklerini belirtip sahil şeridinin kaçak işgalinden arındırılmasını bekliyorlar.
Netice itibariyle ilki geçtiğimiz günlerde Mudanya’da ikincisi ise Gemlik’te düzenlenip yapılması planlanan sahil projesinin tartışıldığı toplantıdan bugün için sonuç çıkmasa da gelecek adına önemli bir aşama kaydedilmiştir.

ACABA GERÇEĞİ KAÇ KİŞİ BİLİYOR?

Yazımın girişinde Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek başlamama bazı okurlarımız, başkan Altepe’nin borazanlığını yapıyor düşüncesiyle şunu hatırlatmak istiyorum.
Orhangazi, Gemlik ve Mudanya ilçeleriyle sahile kıyı mahallelerinin tüm giderleri, derin deşarj yöntemiyle denize bırakılıyordu…
Bu gerçeği acaba kaçımız biliyoruz?
Peki bugün ne oldu…
Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz ay temelini attığı dört büyük kolektör hattı ve arıtma tesisi iki yıl sonra bittiğinde bu üç ilçemizin giderleri burada arıtıldıktan sonra denize bırakılacak.
Bugün için gerçek bu…
Demek istediğim odur ki, sahillerimizin geleceği için yapılan en büyük hizmet, arıtma tesislerin bir an önce bitirilip işlevine başlamasıdır.

MHP, 9 VEKİLİ ÇIKARABİLİR Mİ?

MHP milletvekili adayları Fikret Fidan ve Hasan Toktaş, önceki akşam İnegöl ilçe teşkilatını ziyaretinde önemli bir iddiada bulunmuşlar.
İddia, MHP’nin hedefinin seçimlerde Bursa’dan dokuz milletvekili çıkaracak olması.
İlginçtir, Bursa’nın 18 belediyesinden bir tanesine dahi sahip olamayan MHP, nasıl dokuz tane vekil çıkaracak acaba, bekleyip göreceğiz.  
Fidan ve Toktaş’ın İnegöl ziyaretinde vurgu yaptıkları bir diğer konu da İnegöl halkının yıllardır hayali olan il olma vaadi vermeleriymiş.
İktidara geldiklerinde İnegöl’e borçları olan il sözlerini yerine getireceklerini söyleyen adaylar, “İnşallah İnegöl’ün il olmasını sağlamak bize nasip olur” demişler.
7 Haziran’a kadar olan zaman diliminde her parti için geçerli olacak pek çok vaatler dinleyeceğiz.
Çünkü nasıl olsa gün vaat günüdür…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.