Hava Durumu

“Orhangazi Belediyesi babamın çiftliği değil”

Yazının Giriş Tarihi: 14.10.2016 04:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 04:58
Orhangazi Belediyesi’nin borçlarının ödenebilmesi için arsa satışı konusu mecliste gündeme gelince muhalefet tepki göstermiş.
Demokrat Parti Meclis Üyesi Nurettin Çetin’in, “Arsa satışları yatırıma dönüşecekse biz onay veririz. Ancak belediyenin cari giderleri için arsa satışı yapılacaksa buna karşıyız” şeklindeki sözleri, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ı anlaşılan bir hayli kızdırmış.
Başkan Çağlayan, mevcut gelirle hem borçların kapatılması hem de hizmetlerin sürmesinin mümkün olamayacağını söylerken de şu iki çıkış yolunu işaret etmiş.
“Ya kredi alıp borçlanacaksınız, ya da varsa elinizdeki gayrimenkulleri satarak paraya dönüştüreceksiniz”
Kendileri için en mantıklı yolun arsa satışı olduğunu söyleyen Çağlayan, buna karşı çıkan muhalefete de şu soruyu sormuş:
“Farklı bir çözüm öneriniz varsa söyleyin, biz de yapmazsak o zaman gelip hesap sorun”
Başkanın, biraz da tepki göstererek tamamladığı konuşmasının sonundaki şu sözleri eminim ki herkesi biraz daha gerçekçi düşünceye yöneltmiştir.
“Tek derdimiz belediyenin varlığını ve hizmetlerini sürdürebilmek. Burası Neşet Çağlayan’ın babasının çiftliği değil. Burası 25 farklı siyasi parti üyelerinden oluşan meclis. Mevcut durumu sizler de pekala biliyorsunuz”
Gelirlerin nerelere gittiği konusunda da yeni yasayla sorumluluk bölgelerinin arttığını, kapatılan dört belde belediyesinin personelinin mevcuda dahil olduğunu anlatan Çağlayan, göreve geldiklerinde ilçenin genel görüntüsünü Suriye’ye benzetmesi ilginç olmuş.

Kılıçdaroğlu, personelin de dışarıya çıkarıldığı toplantıda ne konuştu?

Her fırsatta şeffaflıktan, hükümet meselelerinin gizlenmesinden bahseden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa programının son günü İnegöl’de bir araya geldiği işadamlarıyla sözde çok gizli olduğu söylenen bir toplantı gerçekleştirmiş.
Böylesine çok gizli toplantılar yapıldığında kapılar ilk önce basına kapatılır.
Aynen de öyle oldu.
Hatta biraz daha fazlası yapılmış otel görevlileri de otel dışına çıkarılmış.
Doğrusu çok merak ettim, bu derece önlemin alındığı toplantıda Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun İTSO, İMOS, İGİAD ve Mobiliyum AVM yöneticilerinden oluşan 50 kadar işadamlarına ne anlattığını.

“Bu kanun mutlaka değişmeli”

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, tarla satışlarıyla ilgili yasanın çiftçilere mağduriyetler yaşattığını söylemiş.
Erdem, şu örneği de vermiş:
“Beş parçadan oluşan 100 dönüm araziniz var. Bu parsellerden birini satıp borçlarınızı kapatmak, kalanlarıyla da geçiminizi sürdürmek istiyorsunuz. Ancak yasa buna izin vermiyor”
Peki yasa ne diyor:
Sadece tek parseli satamazsın, satacaksan tümünü satmak zorundasın.
Çiftçi temsilcisi Erhan Erdem ise şöyle diyor:
“Bu kanun mutlaka değişmeli”
Bakalım kimin dediği olacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.