Hava Durumu

Orhangazi, Gemlik ve İznik'te tek hedef turizm

Yazının Giriş Tarihi: 07.06.2017 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.06.2017 07:43

Dünyada görüyoruz ki artık turizmde ülkeler değil şehirler yarışıyor.
Bu genel hatırlatmayı yaparak yazıma başlamamın sebebi;
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO)öncülüğünde her ay bir ilçede yapılan "Ortak Akıl Toplantı"larının sonuncusunun geçenlerde İznik'te gerçekleştirilmesidir.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTB Başkanı Özer Matlı, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, İznik TSO Başkanı Mahmut Dede, Orhangazi TSO Başkanı Ergün Efendioğlu, Gemlik TSO Başkanı Kemal Akıt'ın da katılım gösterdiği toplantıda üç ilçenin turizm potansiyeli ele alınmış.
Gemlik, Orhangazi ve İznik'in kendini kanıtlamış ama tanıtılamamış olduğu görüşünden yola çıkılarak bölgede geliştirilebilecek en önemli girişimin turizm olduğu kararına varılmış.
Böylece BTSO tarafından Bursa'da oluşturulmaya çalışılan turizm master planının tüm ilçeleri de kapsayacak şekilde genişletilmesi gündeme gelmiş.
Kentin tümünü kapsayacak plan için bize de inşallah demek düşüyor.

Haydi İnegöl, Ela için 3 dakikanı ayır

Yaşam savaşında beş ayı kalan lösemi hastası 5 yaşındaki Ela Giden Taşçı için Bursa seferber oldu.
Uygun donör bulunabilmesi için duyarlı insanların ilgisi her geçen gün müthiş artıyor.
Ela için İnegöl Belediyesi'nin öncülüğünde ilçe halkına kampanyaya destek çağrıları yapılıyor.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 7-8-9 Haziran'da saat kulesi önünde kök hücre numune testi için Kızılay'ın ilçe halkını beklediğini duyuruyor.
Maksimum 2-3 dakika süren kök hücre testi işlemi için İnegöllülerin ölümü bekleyen Ela'ya umut olmak adına vakit ayıracaklarına inanıyor ve haydi İnegöl, Ela için destek ol diyoruz.

Bakan Bey'in çat kapıları neden hep İnegöl oluyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, referandum öncesi başlattığı 'çat kapı' ziyaretlerini halen sürdürüyormuş.
Ne güzel değil mi kahvede, parkta otururken ya da evinizin kapısını açtığınızda bir bakanla karşılaşmak.
Ama ilgimizi çeken, Bakan Bey çok sevdiği çat kapı ziyaretlerini neden hep İnegöl özelinde yapıyor...


Araştırma yapınca nedenini bulduk.
Müezzinoğlu, geldiği Bursa'daki program ve etkinliklere katıldıktan sonra Ankara'ya dönerken yol üzerinde olduğu için geçiyordum uğradım anlamında çat kapı tercihlerini İnegöl'den yana kullanmakta imiş.

Direnişteki işçilere ailelerinden destek

Kristal-İş Sendikası'nın Yenişehir şişe ve cam fabrikalarının da aralarında bulunduğu Türkiye genelindeki 9 işyerinde sendikal haklarının verilmediği gerekçesiyle başlayan direnişi sürüyor.
Bazı sendika ve sivil toplum kuruluşlarınca desteklenen işçilere önceki gün de destek ailelerinden gelmiş. Ellerinde Türk bayraklarıyla fabrikaya gelen çoluk çocuk aileler, eşlerine alkışlayıp düdük çalarak destek vermişler.
Muhtemelen iki tarafı da memnun edecek mutlu sonla bitecek anlaşmayı günlerdir yokuşa sürmek, kimseye hele ki işverene yarar sağlamayacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.