Hava Durumu

Orhangazi Üniversitesi Bursa Teknik Üniversitesi olsun

Yazının Giriş Tarihi: 25.07.2016 06:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 06:33
Devletin içine sızan FETÖ uzantılarının belirlenip tasfiye süreci devam ederken paralel yapının kontrolündeki eğitim kurumlarının isim ve konumu da değiştiriliyor.
Kentimizde de paralel yapıya ait eğitim kurumlarının başında Orhangazi Üniversitesi gelmektedir.
Hatırlanacağı gibi bir süre önce paralel devlet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Orhangazi Üniversitesi’ne mahkeme kararıyla kayyum ataması yapılmıştı.
Şimdi bu özel üniversitenin akıbetinin ne olacağı merak edilirken pek çok çevreden buranın amacına uygun değerlendirilmesi isteniyor.
Uludağ Üniversitesi’nden sonra kentimizde ikinci devlet üniversitesi olarak 2011 yılında kurulan Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) kampusu olmadığı için şehrin üç ayrı bölgesinde eğitim vermeyi sürdürüyor.
Birkaç yıl öncesine kadar 500 olan öğrenci sayısı eylül ayında açılacak yeni akademik eğitim yılıyla birlikte 2 bin 500 olacak.
Ayrıca 5 olan bölüm sayısı 15’e çıkmış durumda.
Böylesine hızlı gelişim gösteren BTÜ’nün azami derecedeki yer sıkıntısı bir türlü aşılamamıştır.
Bilindiği gibi yapımı yılan hikayesine dönen Kestel’deki BTÜ ana kampusu planlaması kaplumbağa hızıyla ilerliyor.
Hatta gözle görülür hiçbir gelişme yok ortada.
Bu durumda işin içinden çıkmakta zorlanan ne yapılabilir arayışlarını sürdüren BTÜ Rektörlüğü’nün bir süre önce Başbakanlığa başvuruda bulunarak yer sorununun geçici çözümü için Nilpark’ın iki katının kiralanması talebi onaylanmıştı.
75 bin lira aylık bedelle BTÜ’ye kiralanma sözleşmesi için rektörlük ile Nilpark’ın yönetim hakkına sahip Kuveyt Bank arasında bugün sözleşme imzalanması söz konusu.
Tabii ki buranın sadece kiralanmasıyla yeterli olunmayacağı gibi binada ciddi maliyet gerektiren tadilat ve de işletme giderleri olarak devlete en az yılda 1.3 milyon TL’ye mal olacak.
Sayın Valim, üst satırlarda özetlemeye çalıştığım ihtiyaca binaen beklentimiz şudur.
Nilpark’la sözleşme yapılmayıp Orhangazi Üniversitesi’nin, Bursa Teknik Üniversitesi’ne verilmesinin doğru bir karar olacağı düşüncesindeyim.
Hiç olmazsa ana kampusun Kestel’e yapılıncaya kadar kentimizin gururu teknik üniversitenin şehrin dört bir yanına dağılmış parçaları bu sayede aynı çatı altında toplanmış olacaktır.
Böylece üniversitenin kurulduğundan bu yana yaşanan sorun uzun vadede ortadan kalkmış olacaktır.
Sayın Valim, daha da önemlisi yapımında vatandaştan, işadamlarından bağış yapmaya zorlanılarak toplanan paralarla inşa edilen Osmangazi Üniversitesi bu sayede milli servetin asıl sahibi millete iade edilmiş olacaktır.
Sayın Valim, Bursa’nın itibarı için OHAL Valisi olarak bu yetki sizdedir.

Öfkeyi kontrol etmeliyiz


Darbe girişiminde bulunan TSK içindeki FETÖ mensuplarının idam edilmesi için Orhangazi Cumhuriyet Meydanı’nda imza kampanyası başlatıldı. 
Avrasya Etnografya Vakfı Orhangazi Şubesi’nce başlatılan imza kampanyasının ilk gününde 500 kişi imza atarak destek vermiş.
Ülke olarak çok önemli bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde yapılması gereken bir diğer husus da öfkemizi kontrol altında tutmamızdır.
Yargının henüz karar aşamasına daha gelmediği, OHAL kararının verildiği şu süreçte idam istemek çözüm değil çözümsüzlüktür.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.