Hava Durumu

Orhangazi’ye Büyükşehir’den büyük onay

Yazının Giriş Tarihi: 30.01.2016 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.01.2016 07:57
Büyükşehir Belediyesi’nin ocak ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda Orhangazi’yi yakından ilgilendiren iki konu görüşülerek karara bağlandı.
Bu kararlarla, ilçede yıllardır akibeti sorun olan Marmarabirlik’in 16 bin metrekareden oluşan arsasına kent meydanı ile Zeytin Entegre Tesisi yapılmasıyla ilgili plan tadilatı oybirliğiyle kabul edilmiş oldu.
Orhangazi Belediyesi’nce bugüne kadar alınmış en önemli kararlardan biri olarak öne çıkan kent meydanı projesiyle ilgili plan tadilatına CHP ve MHP’li büyükşehir meclis üyelerinin ret oyu vermesi gerçekten de şaşırtıcıydı.
Halbuki Orhangazi Belediyesi’nin yıllardır kamulaştırmak istediği ancak bütçesinin yeterli olmadığı Maramarabirlik arsası, bir yıl önce Büyükşehir Belediyesi’nce 9 milyon 26 bin TL bedenle kamulaştırılmıştı.
İlçenin en değerli bu bölgesine hedeflenen yatırım ise, zeminine bin araçlık otopark, içinde kültür merkezini de alacak kent meydanının yanı sıra Körfez ilçelerimizi oluşturan Orhangazi, Gemlik ve İznikli zeytin üreticilerine hizmet edecek içinde turşu entegre tesislerinin de yer alacağı Zeytin Entegre Tesisi’ni hayata geçirmek.
Projesinin de hazır hale getirilip ilçe halkının görüşüne sunulan Orhangazi’ye ayrı bir vizyon katacak çalışma için süreçte ihale aşamasına gelindi.
Projenin tamamlanmasıyla Orhangazi’deki önemli bir eksikliğin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle giderileceğini her zamanki gibi mütevazı üslubuyla söyleyen Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, daha yaşanabilir bir Orhangazi için çalıştıklarını belirtiyor.

Nüfusuyla 16 ili geride bıraktı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre nüfusu 249 bin 91 olan İnegöl, bu nüfusuyla 16 ilimizi geride bıraktı.
2013 yılında 236 bin, 2014 yılında 242 bin 232 nüfusa sahip olan İnegöl’ün 2015 yılı sonu itibarıyla nüfusu 249 bin 91’e ulaştı.
Buna göre İnegöl; Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım’ın ardından kentimizin dördüncü büyük ilçesi.

Yenişehir Belediyesi’nde zam sevinci

Yenişehir Belediyesi, çalışanlarına, gerçekleştirilen toplu sözleşme ile yüzde 30 zam yaptı.
Hizmet–İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin, “Güzel bir sözleşme oldu. İmzalamış olduğumuz toplu sözleşmenin herkese hayırlı olmasını diliyorum” derken işçiler ise ilk defa böylesine yüksek oranda zam almalarından dolayı mutlu olduklarını ifade ediyorlar.

Gemlik’in başındaki kara bulutlar

Gemlik Belediyesi’nde son yıllarda yaşanılan enteresan olduğu kadar hayret edilecek gelişmelere bir yenisi daha eklenmiş durumda.
MHP Genel Sekreteri Milletvekili İsmet Büyükataman’ın Gemlik Belediyesi’nce 4 yıl önce ihalesiz yapılan ve MHP ilçe başkanlığınca da yargıya taşınan belediye mülkü satışından kaynaklanan ve Danıştay’ın da hatalı bulduğu satışla ilgili özel açıklamalarda bulunmak üzere bugün ilçeye geleceği duyuruldu.
Bakalım, genel sekreteri açıklama yapması için Gemlik’e getiren meselenin detaylarını biz de kendisinden öğrenip sizlerle paylaşacağız.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.