Hava Durumu

Orhangazi'ye gıda OSB Orhaneli'ye maden OSB

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2017 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2017 08:32

Asıl konumuza girmeden önce kentimizdeki mevcut 14 Organize Sanayi Bölgesi faaliyetleri hakkında şu bilgileri paylaşmak istiyorum.
Sanayi işletmelerinin yüzde 42'sinin yer aldığı Marmara Bölgesi'nde lokomotif görevi yapan Bursa, 2016 yılsonu itibarıyla 102 milyar 471 milyon 485 bin lira ile iller arası ticarette ilk sırada.
OSB'lerdeki doluluk oranının yüzde 86 olduğu, toplam istihdamın 154 bini aştığı, bunların toplam ihracatının 11 milyar doları bulduğu kent genelindeki 14 OSB'de bin 547 firma faaliyet gösteriyor.
583 firma ile ilk sırada tekstil sektörü ikici sırada ise 203 firma ile otomotiv ve yan sanayi bulunuyor.
Rakamların da gösterdiği gibi Bursa'nın ülke ekonomisine koyduğu katkı açıkça ortadadır.
Şu sıralar şehrimizde kurulacak olmasıyla gündemdeki iki OSB'den biri Orhangazi Gıda İhtisas diğeri ise Orhaneli Maden İhtisas olacak.
İkisi için de bir süredir hem Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü hem de bakanlık nezdinde süren çalışmalarda son aşamaya gelindi.
Maden Mermer Üreticileri ve Sanayicileri İş Adamları Derneği öncülüğündeki Orhaneli Maden İhtisas OSB için 52 firma başvuruda bulunmuş.
Bölgenin en önemli özelliği krom, linyit, manyezit, asbest, dolomit, mermer, talk, kalsit, feldspat, siyenit, kireç taşı, olivin, demir içeren maden yataklarına sahip olması.
OSB'nin 2022'de faaliyete girmesi hedefleniyor.
Orhangazi'ye kurulması planlanan Gıda İhtisas OSB ile de bölgenin en önemli geçim kaynağı zeytin, zeytinyağı, turşu, konserve, salça, gıda paketleme gibi üretimde Türkiye genelinde önemli bir yere sahip olan ilçede kayıt dışı ve merdiven altı tesislerin modern ve planlı bir yapılanmaya taşınması hedefleniyor.

-Genç çiftçiye 30 bin TL hibe

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca kırsaldaki çiftçileri desteklemek amacıyla başlatılan Genç Çiftçi Projesi'nde katılma koşullarına uyan çiftçilere ödemeleri yapılıyor.
Geçtiğimiz günlerde projeye İznik'ten katılan 27 çiftçi her biri 30 bin lira olmak üzere 810 bin lira hibe desteği almaya hak kazandı.
Bakanlık yetkilileri, Genç Çiftçi Projesi'nin kırsalda yaşayan gençlere katkı sağlamak amacıyla hayata geçirildiği hatırlatılarak şartları uygun olan gençlerin programa dahil olmaları isteniyor.
Adı üzerinde genç çiftçi kardeşlerimizin kaçırmaması gereken proje olduğu kanısındayım.

-İnegölspor'da neler oluyor?

Bu sezon taraftarına hayal kırıklığı yaratan İnegölspor'da şu sıralar işler pek de yolunda gitmiyor.
Nitekim mayıs ayındaki kongrede kulübün başına getirilen Cebrail Kemer şok bir kararla beş gün sonra görevi bırakacağını açıklayarak olağanüstü kongre kararı almıştı.
Önceki gün yapılan ve genel kurul üyelerinin yok denilecek kadar az sayıda katılım gösterdiği kongrede kullanılan 62 oyun 47'sini alan ve daha önce iki dönem İnegölspor başkanlığı yapan Münir Kaner üçüncü kez başkan seçildi.
Görünen o ki, kentimizi 2. Lig'de temsil eden tek takımı İnegölspor'da işler pek de yolunda gitmiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.