Hava Durumu

“Orhangazi’yi aydınlık günler bekliyor”

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2016 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2016 00:06
Orhangazi aslında bir göçmen şehridir.
Gerek Balkanlar’dan gerek Kafkaslar’dan gerekse de Anadolu’nun dört bir yanından göç edenlerin kendilerine yurt edindikleri bir ilçemiz.
Elbette ki, yurt edinme gerekçelerinde Orhangazi’nin mevcut yerli halkının sunduğu imkanların da bu işte payı büyük.
Bunları neden aktardığımıza gelecek olursak, geçenlerde Orhangazi’de Balgöç Tesisleri ve Ticaret Merkezi temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın Orhangazi özelinde hayallerinin ve ideallerinin bu törenlerle sınırlı kalmayıp çok daha büyük olduğunu söylemesiydi.
Hep söylüyor, yazıyoruz.
Belediye başkanlarının Neşet Çağlayan gibi hayalleri, idealleri, heyecanı, vizyonu olmalıdır.
Bu özelliklere sahip olmayan belediye başkanının yönettiği ilçeleri gözünüzün önüne getirdiğinizde göreceksiniz, çağdaş yaşamın gerekliliğinin ne kadar gerisinde kaldıklarını.
Göreve geldiğinde bir belediye başkanının pek de cesaret edemediği geçmiş dönemden kanalizasyonu, yağmur ve içme suyu kısacası altyapısı yarım kalmış bir enkaz teslim alan Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, tüm enerjilerini bu yönde odaklayıp önce altyapıyı ardından da üstyapı çalışmalarını iki yıl gibi bir sürede bitirmiştir.
Süreçte bazı kesimlerce “çamur gazi”, “toz gazi” şeklinde eleştirilse de bugün Orhangazi’ye geldiğinizde farkı hissedebiliyorsunuz.
Velhasıl, sıkıntılı sürecin geride kalmasının ardından artık ileriye bakma zamanı geldiğini söyleyip, “Orhangazi’yi aydınlık günler bekliyor” vurgusu yapan Başkan Çağlayan’ın hizmet heyecanını anlamak mümkün.

Başkandan esnafa güvence

Gemlik’in daha da güzelleştirilmesi, kıyılardan herkesin yararlanması amacıyla hazırlanan proje netleşti.
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Büyükşehir Sahiller Daire Başkanı Hakan Bebek, Gemlik İskele Güzelleştirme Projesi kapsamında yıkılması kararlaştırılan çay bahçeleri hakkında bilgi verildi.
Mevcut çay bahçesi işletmecileri yeni yapılacak projede kendilerine aynı şekilde yer verilmesi konusunda Başkan Yılmaz’dan güvence istemişler.
Başkan Yılmaz da, konuyu encümende görüşüp Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunacağı güvencesini vermiş.

MKP bunu hep yapıyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin belirli zamanlarda hazırlayıp sunduğu dört projesi Avrupa Birliği’nden destek almayı başarmış.
Son olarak  “Yaşama Katılıyorum” projesine de AB’den destek geldi.
105 bin 630 Euro hibe almaya hak kazanan proje sayesinde engellilerden kadınlara, işsizlerden Roman vatandaşlara kadar dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu, istihdamın artırılması ve engellerin kaldırılması hedeflenen proje 12 ay sürecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.