Hava Durumu

Ramazan fırsatçılarına aman dikkat!

Yazının Giriş Tarihi: 27.06.2015 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.06.2015 07:57
Ramazan ayı münasebetiyle vatandaşların manevi duygularını istismar etmek isteyen bazı art niyetli kişiler yine iş başında.
Belli dönemlerde insanların dini duygularını suiistimal eden bu kişilerin bazen şehitler adına bazen de engellilere yardım için dergi satışı yaptıklarına çevrenizde tanık olmuşsunuzdur.
Yöntem aynı, duygu sömürücülüğü…
Yardım yapmak isteyen vatandaşların duygularını sömüren bu tür satıcılar, ellerindeki 3 liralık, 5 liralık dergi satışındaki gelirin engellilere bağışlandığını söyleyerek karşısındaki kişiyi kandırmaya çalışıyor.
Satılan dergi çok pahalı olmadığı için, vatandaşlar da kendilerini almak zorundaymış hissediyor.
Karacabey Tüm Engelliler Kültür, Sanat, Dayanışma ve Spor Derneği Başkanı Kadir Altıneler, bu konuda vatandaşları uyarıyor.
Ramazan ayından rant elde etmek isteyen kişilerin engelliler adına yardım amaçlı dergi sattıklarını, ancak bu dergiden elde edilen gelirin kesinlikle engellilere ulaşmadığını söyleyerek halkı bu tür satıcılara karşı dikkatli olmalarını konusunda uyardı.
Şunun da altını çizelim ki, bu durum sadece Karacabey ile sınırlı olmadığı için herkesin bu simsarlara karşı dikkatli olmalıdır.

Bu da uluslararası selfie

Gönüllü Gençler Organizasyonu’nca hazırlanan, Avrupa Birliği Bakanlığı Gençlik Merkezi Başkanlığı Ulusal Ajans tarafından kabul edilen, İznik Belediyesi’nin de ev sahipliğini üstlendiği, "Ufukların Ötesinde" isimli AB Projesi, ilçeye hareketlilik getirmiş.
24 Haziran’da başlayıp 2 Temmuz’da sona erecek proje için beş ülkeden 30 gencin geldiği İznik’te her gün farklı bir aktivite düzenleniyor. 
Böylece ortaya da renkli görüntüler çıkıyormuş…
İlçenin özellikle doğal güzellikleri ile tarihi bölgelerini gezen ve bunlar üzerinde ortak değerlendirmeler yapan misafir öğrenciler, önceki gün de doğa temizliğine dikkati çekmek için göl sahilinde çöp toplamışlar.
Proje kapsamında İznik Belediyesi'ni ziyaret eden ekip Belediye Başkanı Osman Sargın ile makamında selfie çektirmek isteyince ortaya bu ilginç fotoğraf karesi çıkmış.



Başkan stadı halka açtı

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, geçtiğimiz yaz sezonunda başlattığı uygulamayı bu yıl da sürdürüyor.
Futbol sezonuyla birlikte eğitim öğretim yılının da tamamlanmasıyla ilçe stadının kapılarını yeniden halka açtı.
Bölgesel Amatör Ligi’nde(BAL) mücadele eden Kestel Belediyespor Futbol Takımı’nın kullandığı Yeni Mahalle’deki stadını şimdi de sporcular değil ilçe halkı gönlünce kullanabiliyor.
Yemyeşil görüntüsüyle insanı kendine adeta çeken statta gün boyu hareketlilik yaşanıyor.
Geceleri ise vatandaşlar sağlıklı yaşam için spor yapabiliyor.



Şu sıralar çocukların tehlikeden uzak şekilde gönüllerince koşup oyunlar oynadığı stadyum vazgeçilmez oyun sahasına dönüşmüş durumda.
Mahalle halkı, yılda sadece 15-20 karşılaşma ve birkaç etkinliğin dışında kullanılmayan ilçe stadının yaz sezonunda halka açılmasından memnun olduklarını belirtiyorlar.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.