Hava Durumu

Rekorların birliği Marmarabirlik

Yazının Giriş Tarihi: 19.02.2016 06:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.02.2016 06:36
İyi hatırlıyorum da, geçmiş yıllarda zeytin üreticisinin ortağı olduğu Marmarabirlik’e verdiği ürünün parasını alamamaktan ya da ürününün elinde kalmasından tutun da değerlendirilemeyişine kadar sıkıntılar yaşanırdı.
Birliğe bağlı sekiz kooperatif yönetimleri üreticilerden değil siyasi kimlikleri olan kişilerden oluşurdu.
Bundan dolayı da kooperatif yönetimleri ile çatı kuruluş olan Marmarabirlik arasında sorunlar bitmek bilmezdi.
Son yıllarda görüyoruz ki, bunların hepsi geçmişte kaldı.
Peki ya ne oldu da 32 bin zeytin üreticisinin ortağı olduğu Marmarabirlik, dünyanın en büyük sofralık siyah zeytin üretip pazarlayan dev bir kuruluşu oluvermişti.
Seversiniz ya da sevmezsiniz ama şu bir gerçek ki, bu değişimin başmimarı Hidamet Asa’nın Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı olmasıyla başlamıştır.
Yıllık satış ciro ve özkaynaklarına baktığımızda değişimle birlikte müthiş büyüme süreci net bir şekilde görülebiliyor.
2009-2010’da satış net cirosu 176 milyon TL, 2014-2015’te 314 milyon TL ile yüzde 77 büyüme gerçekleşmiş.
2016 ciro hedefi ise 350     milyon lira olarak belirlenmiş.
Yine ayrıca 2015’te 36 bin 500 ton ürünü saniyede 1 kilo 160 gr ile en yüksek satış miktarı yakalanmıştır.
Hedefin 2016’da bir önceki yılın rekor satışlarını yüzde 10 artırmakla birlikte bir sonraki yıl için 45 bin ton ürün satışına ulaşmak olduğu belirtiliyor ki, bu da yeni bir rekor anlamına geliyor.
Marmarabirlik her zaman ortaklarının yani zeytin üreticisinin sigortası olduğu gibi üreticisine bir önceki yılın fiyat garantisi sağlamakla da mükelleftir.
Hidamet Asa ve yönetiminin göreve geldiği 2010 yılında 18 ülkeye yapılabilen zeytin ihracatı bugün ise 49 ülkeye yapılmaktadır.
Bu durum Marmarabirlik’i dünya markası yapmıştır.
Yine, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından zeytin ve zeytinyağı sektöründe üç kez ihracat şampiyonu seçilen Marmarabirlik, sağlıklı ve güvenilirlik sunarak pazarın yüzde 90’ının hakimi olmayı başarmıştır.
Asa’ya kısa sürede bu başarı grafiğine nasıl ulaştıklarını sorduğumda işin sırrını şöyle özetliyor.
“Önce huzur gelmesini sağladık. Huzur istikrarı, istikrar da başarıyı getirdi…”
Elde edilen başarının örneklerini pek çok işletmelerde de görebiliyoruz.
Demek ki, başarının diğer bir sırrı da siyasetçilerin, onun bunun adamları, bizim oğlan olsun düşüncesiyle değil işi bilen profesyonel kişilerin iş başına gelmesiyle artık her eve Marmarabirlik ürünü girmesi sağlanmıştır.

Bu eğitimler örnek olmalıdır


İnegöl Belediyesi’nde zabıta ve güvenlik personeline “stres yöntemi ve öfke kontrolü” eğitimleri verili-yormuş. Günümüzde değişik sebeplerden dolayı öfkenin insanlar üzerinde bazen ani reaksiyon göstermesi halinde karşısındaki kişinin bu durumu fark ederek ona göre davranış göstermesi önemlidir.
İnegöl Belediyesi’nin halkla sürekli karşı karşıya gelen bu iki birime eğitim vermesi diğer belediyelere de aslında örnek olmalıdır.

Kısa bir mola…


Ülkenin ve kentimizin yoğun gündemini takip edip sizlere aktarmak adına malum bir hayli yoğunluk yaşıyoruz şu sıralar…
İşimiz gereği olsa da dinlenmek günlük hengâmeden biraz olsun uzaklaşmak, ihmal ettiğimiz eş ve dost ziyaretlerinde bulunmak üzere bir haftalığına sizlerden müsaade isteyerek izne ayrılıyorum.
Görüşmek üzere sağlıklı ve mutlu kalın.

Karacabey tarım ve hayvancılıkta öncü


Büyükşehir Belediyesi Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonu geçtiğimiz günlerde Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı ziyaret ederek tarım ve hayvancılık sorunları ile çözüm önerileri masaya yatırdı.
Komisyon Başkanı Ercan Barutçuoğlu’nun yanı sıra komisyon üyelerinin de     hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Özkan, tarım ve hayvancılık kenti Karacabey’in komisyona bu konuda her türlü destek vermeğe hazır olduğunu ifade etmiş.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.