Hava Durumu

Rektör Hoca gittiği her ilçeye mavi boncuk dağıtıyor

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2016 07:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 07:20
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın göreve atandığı günlerden hatta öncesinde de gündeme getirdiği projelerinden biri de Bursa’daki üniversite sayısını ihtiyaca binaen çoğaltmak.
Bunun nasıl olacağını biz de merak ediyorduk doğrusu.
Rektör Hoca, geçenlerde gittiği Orhangazi’de ilk kez konuyu gündeme getirmişti.
Hatta YÖK’ün yeterli sonuç alınamadığını söylediği bazı ilçelerdeki meslek yüksekokullarının kapatılabileceğini bazılarının da bölümlerinde değişiklik yapılacağını hatırlatmıştı.
YÖK’ün üniversite kurulabilmesi için belli başlı kriterleri olduğunu dolayısıyla da her ilçeye fakülte kurulamayacağına göre iki ya da üç ilçenin bir araya gelmesiyle ortak noktada sorunun çözülebileceğini vurgulamıştı.
Örnek olarak da Gemlik, Orhangazi ve İznik’i kapsayan ortak bir üniversite kurulabileceği gibi coğrafi özellikleri eşdeğer olan Yenişehir-İnegöl ile Karacabey-Mustafakemalpaşa’yı örnek göstermişti.
Uludağ Üniversitesi Senatosu’nun nisan ayı toplantısını önceki gün gerçekleştirdiği Mustafakemalpaşa’da konunun gündeme gelmesi üzerine Rektör Ulcay, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’yı kapsayan ortak bir üniversite kurma fikrini desteklediklerini söylemiş.
Hatta müjde vermiş.
Mustafakemalpaşa Ziraat ve Hayvancılık Derneği mülkiyetindeyken üniversiteye bağışlanan 75 dönümlük alana dört yıllık Atçılık Okulu kurulması için projelerin tamamlandığını belirtmiş.
Dahası bu konuda pansiyon hara ve bunların eğitimlerinin görüldüğü MYO’yu dört yıllık bir fakülteye dönüştürecek şekilde planlandığı gibi iki yıl içinde de inşaatın bitirileceğini söylemiş.
İyi güzel de bugüne kadar bu konularda atılan tek bir somut adım yok.
Beş yılı geçkin süredir hala devletin temelini atamadığı Bursa Teknik Üniversitesi karşımızda dururken Rektör Bey’in gittiği her ilçeye üniversite mavi boncuğu dağıtma adetinin artık örneğini görmeyi bekliyoruz.

Daha ne kadar seyirci kalacaksınız?

Gemlik Körfezi’ni kirleten en önemli unsurların başında hiç şüphe yok ki Karsak Deresi gelmektedir.
Gemlik Belediyesi’nin çabalarına rağmen Karsak Deresi’ne bazı fabrikaların bıraktığı atıklar Körfez’i kirletmeye devam ediyor.
Bu durum herkesin gözü önünde olmasına rağmen önlem alınmaması hayret edilecek bir durum.
Biz de buradan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine bir kez daha soralım.
Gemlik Körfezi’nin Karsak Deresi aracılığıyla kirletilmesine daha ne kadar seyirci kalacaksınız?

Marmarabirlik Gemlik’te seçim yapıldı

72 No’lu Marmarabirlik Zeytin Satış Kooperatifi eski Başkanı Mehmet Besli’nin vefatı nedeniyle kooperatif yönetim kurulu olağanüstü toplantı yaptı.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve yönetim kurulu üyesi Osman Bostancı’nın da katıldığı seçimde Gemlik Kooperatifi Başkan Yardımcısı olan İbrahim Demir oybirliği ile 72 No’lu Gemlik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi yönetim kurulu başkanlığına seçildi.
Demir’den boşalan başkanvekilliğine ise Kadir Dinçer seçildi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.