Hava Durumu

Rektör Hoca’ya yakışmayan paylaşımlar

Yazının Giriş Tarihi: 17.08.2016 04:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.08.2016 04:45
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın Facebook adresinden zaman zaman temsil ettiği makamına yakıştıramadığımız paylaşımlarını hayretle izliyoruz.
Rektör Hoca dün de Akit Gazetesi’nin internet sayfasında yer alan ve PKK terör örgütünü protesto eden bir grubun pankart taşımasını gösteren video görüntüsünü paylaşarak altına da şu not düşülmüş:
“Diyarbakırlı kardeşimizin PKK’ya lanet yürüyüşünden lütfen paylaşıp daha fazla kardeşimizin faydalanmasına PKK’lıların çıldırmasına sebep olalım”
Sayın rektöre birileri uyarıp şunu anlatmalıdır.
İlim ve irfan yaymak adına ülkemizin en önemli üniversitelerinden biri olan Uludağ Üniversitesi’nin başında görevlendirilmiş isim olarak bu tutumuyla hasıl olan amacının dışına çıktığı gibi yangına körükle gitmektedir.
Hele ki ülke olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu dönemde toplumu keskin çizgilerle ayıran kin ve nefret uyandıran paylaşımları bir bilim adamına yakışmıyor.
Benzer davranışlarda bulunarak görevinizin dışında farklı işlerle uğraşırken üçüncü nesil üniversite hedefinin gerisinde kalmaktasınız.
Nitekim değişik görüş ve düşünceye sahip binlerce öğrenci ve akademisyenin eğitim alıp eğitim verdiği üniversitenin rektörüsünüz.
Her ne kadar siyasi iradenin öngörüsüyle bu mevkiye gelmiş olsanız bile makam ve mevkilerin geçici olduğunu bunca yıldır bekleyen biri olarak en iyi bilenlerdensiniz.
Velhasıl, siyaset ve ideoloji içeren paylaşımlarınızla neyi ve kime kanıtlamak istediğiniz anlaşılmamaktadır sayın hocam.

İnegöl’ün şansı Şahin

İnegöl ne kadar şanslı ki, önce Sedat Kızılcıklı ardından Hüseyin Şahin gibi milletvekillerine sahip.
Pek çok ilde dahi olmayan devlet yatırımları İnegöl’e geliyor.
Mesela AK Parti iktidarında ilçeye yedi tane köprülü kavşak yapıldı.
Bunların ilk ikisi Kızılcıklı döneminde diğer beş tanesi de Hüseyin Şahin döneminde ilçeye kazandırıldı.
Her yere Hüseyin Şahin’den bir tane lazım.

Her canlının bir görevi var

İznik Avcılar Derneği ile Bursa Orman Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü tarafından zararlı böceklere karşı ekolojik dengeyi sağlamak amacıyla bin adet kınalı keklik doğal ortama salınmış.
İşin güzel bir tarafı da yaban hayvanlarının üremesinin bilinçli avcılık yapılmasıyla sınırlı olduğunun vurgulanmasıdır.
Zira bin kekliğin salındığı bölgede üç yıl boyunca avcılık faaliyetinin yasaklanması bu açıdan önemlidir.

İki yıldır ertelenen festival

Ülkede yaşanan terör olayları nedeniyle son iki yıldır iptal edilen Uluslararası İnegöl Kültür ve Sanat Festivali, ilçedeki derneklerin yöresel kıyafetleriyle katıldığı kortej yürüyüşüyle önceki gün başlamıştı.
“Birlik Beraberlik ve Milli İrade” temasıyla farklı coğrafyalardan gelen kültür elçilerine ev sahipliğini üstlendiği gibi kültürlerin buluşmasına vesile olan 29’uncusu düzenlenen festival, bu akşam yapılacak final gösterileriyle sona erecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.