Hava Durumu

Rektörlük yarışı için en güçlü aday kim?

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2015 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2015 08:23
Dört yılda bir yapılan rektörlük seçimi heyecanı Uludağ Üniversitesi’nde yeniden başladı.
Son olarak 2011 yılında yapılan seçimlerde Prof. Dr. Kamil Dilek rektör olmasına köşk tarafından onay verilen isim olmuştu.
40 yıllık kuruluş olan Uludağ Üniversitesi’nin 26 Şubat’ta 1017 öğretim üyesinin kullanacağı oylarla üniversitenin 11’inci dönem rektör adaylarının aldıkları oy oranına göre üç isim belirlenecek.
Bu isimler uygulama gereği önce YÖK ardından Saray’a gidecek ve rektör olacak isim konusunda son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.
İşte bu seçimler için adaylığını açıklayan Uludağ Üniversitesi Tekstil ve Makine Mühendisi Prof. Dr. Yusuf Ulcay dün konuğumuzdu.
Yusuf hocanın, Bursalı ve aynı zamanda Uludağ Üniversitesi’nin ilk üç mezunundan biri olması nedeniyle tanınırlığı bir hayli yüksek...
Bilgi ve tecrübesinin mezunu olduğu Uludağ Üniversitesi’nin rektörlüğünü yapabilecek düzeyde olduğunu söyleyen Yusuf Ulcay, en vizyon hedefinin üniversiteyi ülkemizin ilk on üniversitesi arasına sokmak olduğunu belirtiyor.
Bunu için de yapmaları gereken işin, zaten var olan potansiyeli kullanmak olduğunu ifade eden Ulcay, “Bunları yapabilmek için öncelik, fakültelerimiz arasında kaybolmuş güvenin tesisini sağlamak olacaktır. Ben takdire inanan biri olarak şayet rektörlüğe layık görülürsem, bana oy vermiş vermemiş ayrımı yapmaksızın kimseyi ötekileştirmeden birlikte çalışacağıma söz veriyorum”
Yusuf hocanın bu vurgusu gerçekten de önemli…
Nitece itibarıyla bünyesinde 13 fakültesi, çok sayıda meslek yüksek okuluyla 50 bin öğrencisi olan Uludağ Üniversitesi’nin de gelişmiş ülkeler ve şehirlerin ekonomik göstergeleriyle yarıştıkları gibi dünyadaki üniversiteler de akademik açıdan yarışıyorlar.
Meseleye bu açıdan bakmaya çalıştıklarını söyleyen rektör adayı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, kendilerinin de bu uğurda bardağın dolu değil boş tarafına bakacaklarını belirtiyor.
Ay sonunda yapılacak rektörlük yarışına Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile Prof. Dr. Kamil Dilek şimdilik aday olduklarını açıklayan iki isim.
Adaylık için seçimin yapılacağı son ana kadar aday çıkabilecek olması ve de sayının en az formalite de olsa altı ismin rektörlük için yarışması şartı bulunuyor.
Şehrimizin gururu Uludağ Üniversitesi’nin rektörlük yarışında, iki aday arasında şu ana kadar daha fazla ismi kamuoyunda telaffuz edilen Prof. Dr. Yusuf Ulcay isminin öne çıktığını aktarmış olalım.

BURULAŞ’tan son kez uyarı geldi

Bursa Büyükşehir Belediye sınırlarının genişlemesiyle merkez ilçelerin dışında kalan bazı ilçelere otobüs seferleri için hazırlıklara başlandı.
Burulaş yetkilileri, özel sektörün hizmeti konusunda vatandaştan çok şikayet geldiğini bunların düzelmediğini, önümüzdeki birkaç ay içerisinde Karacabey, Mustafakemalpaşa, İnegöl ve Gemlik’e belediye otobüsü seferlerine başlanacağını duyurdu.
Büyükşehir Belediyesi, büyük ilçelerdeki vatandaşlardan özel sektör firmalarıyla ilgili vatandaştan gelen, 
‘zamanında kalkmama, eski araçlarla hizmet verme, düzenli çalışmama’ gibi şikayetleri bir süredir belediyece değerlendiriyordu.
Özel taşıma firmalarının bu konuda standartlara uymamakta ısrar etmesi üzerine, söz konusu hatlara yolcu taşıma hazırlıklarına başladığını belirten Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, son bir uyarı daha yaptıklarını aksi durumda Burulaş otobüslerinin bu ilçelerle Bursa şehir merkezi arasında yolcu taşımaya başlayacağını söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.