Hava Durumu

Sağlık sorunlarının reçetesini yazdı

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2015 07:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2015 07:23
CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Gemlik’te sağlık kurumları ve sağlık çalışanlarını ziyaret etmiş. 
Meslektaşlarına, aile sigortasının bir an önce hayata geçmesini istediklerini anlatan İrgil, bu konuyu TBMM’ye taşımalarına rağmen henüz komisyonlar oluşamadığından önerilerinin gündeme alınmadığını söylemiş.
Ülkenin sağlık alanındaki sorunlarının çözüm reçetesini 1 Kasım seçimleri olarak gösteren İrgil, partisinin seçimlerde ne kadar güçlü çıkarsa, sağlık alanında reform yapmalarının o kadar kolay olacağını söylemiş.
Sonra da eklemiş:
“CHP’nin iktidarında ise durum daha farklı olacaktır. Mesela doğrudan genel sağlık sigortasını her bireye uygulayacak ve çalışmayandan prim talep etme gibi bir mantık izlemeyeceğiz”
Sonunda da şunu söylemiş:
“Her ailenin en az 700 lira geliri olacak”
Ceyhun İrgil’in bunların gerçekleşebilmesinin yolunun ancak CHP iktidarından geçtiğini söylemesi aslında sorunun çözümü konusuna açıklık getiriyor.

***

Esgin hemşerilerine inanıyor

AK Parti 12. sıra milletvekili adayı Dr. Mustafa Esgin, önceki gün sabah saatlerinde baba tarafı olan Karacabey’de öğleden sonra da anne tarafı olan Mustafakemalpaşa ilçelerinde seçim bürosu açtı.
Her iki ilçede de yoğun katılımın olduğu seçim bürosu açılışlarında konuşan Esgin, Türkiye’nin aydınlık yarınlarına en büyük desteği Karacabey ve MKP’lilerin vereceğine inandığını söylemiş.

***

İnegöllüler Gemlik’te dernek kurdu

Yaz aylarında Küçükkumla Mahallesi’nde İnegöllü vatandaşların hayli yoğunlukta yaşadığını biliyoruz da aynı yoğunluğun Gemlik’te olduğunu bilmiyorduk.
Nitekim, Gemlik’te yaşayan İnegöllüler bir araya gelerek Gemlik İnegöllüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurmuşlar.
Erkan Şen’in kurucu başkanlığını yaptığı dernekle iki ilçe arasındaki dostluğun daha da pekişmesini diliyoruz.

***

Belediye logosuna ince ayar

Karacabey Belediye Meclisi, belediye logosunun yeniden düzenlenip kurumsal hale getirilmesine oybirliğiyle karar verdi.

Buna göre Alper Tüydeş tarafından tasarlanıp günümüz kriterlerine uygun düzenlenen logonun dış hattında tarımı anlatan buğday başağı eskisine göre daha sadeleştirilirken iç kısımdaki İmaret Camii siluetinde turuncu renkler kullanılmış.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.