Hava Durumu

Sağlıkta hükümetin yapamadığını özel sektör yapıyor

Yazının Giriş Tarihi: 14.04.2016 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 07:27
Hükümetlerin yıllardır Bursa’da en çok ihtiyaç duyulan şehir hastanesi gibi sağlık yatırımlarını hayata geçirme vaatleri bir hayli gecikmiştir.
Hal böyle olunca da alanında söz sahibi onlarca özel hastane son yıllarda yatırım için Bursa’yı üs seçmiştir.
Sonuç itibarıyla sosyal güvencesi olan her vatandaşa üst seviyede konfor sunulan bu özel hastanelerde sağlık hizmeti almada epeyce seçeneğin olması açısından memnunluk vericidir.
Dün de Bursa’nın sağlık sektörünün öncülerinden olan Aritmi Sağlık Grubu’nun yeni yatırımı olan Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi’nin tanıtım toplantısındaydık.
Yarın Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla açılışı gerçekleşecek olan Bursa’nın en yeni hastanesinin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Dr. Nuri Daştan yapıyor.
Bursalıların yakından tanıdığı Daştan, kentimizin ilk dal hastanesi olan Çekirge Kalp ve Aritmi Hastanesi’nin kuruluşunun başındaki isimdir.
Kalp ve Aritmi Hastanesi’yle kentimizde önemli bir ivme yakalayan Aritmi Sağlık Grubu, daha sonra bünyesine dört tane daha sağlık kuruluşu dahil etmiştir.
Beşincisi ise santral Garaj bölgesinde yaptırdığı Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi olmuştur.
50 adet poliklinik, 73 adet yasta odası, ikisi organ nakli yapılabilecek standartta 7 ameliyathane, çeşitli üniteler ve laboratuvarlarla birlikte en önemlisi de 20 yataklı yoğun bakım ünitesinin yer almasıdır.
Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Daştan, sağlık sektöründeki hedeflerinin önce Güney Marmara’da ardından da uluslararası akredite kurum haline gelip sağlık turizminde söz sahibi olmak olarak açıklıyor.
Dün gezip inceleme imkanı da bulduğumuz Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi, modern altyapısı, ileri tıp teknolojisi tanı ve tedavi hizmetleriyle donatılmış olmasıyla, kentimizde sağlık alanındaki önemli bir boşluğu doldurmuş olacaktır.
“Sağlıklı yaşamın yeni adresi” sloganıyla hizmet vermeye başlayan Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi’nin kentimize sağlık getirmesini diliyoruz.

Kestel hastanesinin temeli atılıyor

Kentimizde hastanesi olmayan iki ilçeden biri olan Kestel’e yıllardır eksikliği hissedilen hastanenin yapımına nihayet başlanıyor.
İşadamı Ferudun Kahraman’ın babasının adının verileceği hastane yapımı için bağışladığı 15 milyon liraya ilişkin geçtiğimiz yıl protokol yapılmıştı.
Yarın da, 150 yataklı Rafet Kahraman Kestel Devlet Hastanesi’nin temeli Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek.

Eski cezaevi cazibe merkezi oluyor

Karacabey eski cezaevi yıkılarak, içinde sosyal alanlar, çocuk oyun parkları ile otoparkın yer alacağı cazibe merkezine dönüştürülüyor.
Geçenlerde Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün ile birlikte eski cezaevinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ali Özkan, bölgeye nefes aldıracak rekreasyon alanlarıyla ilçenin modernleşme hedefi doğrultusunda çalışmaların sürdürüldüğünü açıklamış.

Foto Maraton’a müthiş ilgi

Karacabey Belediyesi’nce ilçenin doğal ve kültürel değerlerinin, ülke ve dünya gündemine taşınması hedeflenen, “Foto Maraton Karacabey” yarın başlıyor.
Üç gün sürecek etkinlik için şu ana kadar 300’ün üzerinde doğa fotoğraf-çısının kayıt yaptırmış durumda.
Ayrıca ilçedeki tüm otellerin yarışma süresince rezerve edilmesi ilçenin doğal güzelliklerine olan ilginin göstergesidir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.