Hava Durumu

Savcılık, emniyet, jandarma istedi ,oldu

Yazının Giriş Tarihi: 02.11.2014 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.11.2014 07:48
Ülkemiz gençliğinin üzerine kabus gibi çöken sentetik uyuşturucu belasının yol açtığı ölümler hepimizin yüreğini dağlıyordu.
Durum öyle bir hal almıştı ki, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre İstanbul’dan sonra Bursa sentetik uyuşturucu kullanımında ikinci sırada yer alıyordu.
Her geçen gün artan madde kullanımına karşısında harekete geçen hükümetin uyuşturucuyla mücadele kapsamındaki çalışmalarının olumlu sonuçlar verdiğini söyleyebiliriz.
Bunun en iyi farkındalığı, Cumhuriyet Savcılığı, polis ve jandarmanın kentin her noktasında uyuşturucu tacirlerine yönelik mücadelede koordineli çalışmalarıdır.
Aslında daha henüz pek etkisi hissedilmeyen uyuşturucuyla mücadele kapsamında haziran ayında düzenlenen yeni yasa değişikliği önemlidir.
Henüz yeni yasanın yansımasını görebilmemiz için biraz zamana ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.
Dolayısıyla yasanın ayrıntıları tam olarak topluma yansımamış olabilir.
Çünkü, özellikle uyuşturucu ticaretini yapanlara yönelik cezalar ağırlaştırılmış durumda.
Bunun yanında kullanıcıların da caydırılmasına yönelik tedbirler var.
Örneğin ilk kullanımda ilgili kişiye bir tedbir öngörülüyor. Uyuşturucuyu bırakma konusundaki kişi tedaviyi kabul ederse, savcılık tarafından verilen tedbirli bir serbestliğe tabi tutuluyor.
Eğer bu kişi tedbire uymaz, tekrar uyuşturucu kullanırsa, yasada öngörülen cezaya çarptırılıyor.
Ancak bu tedbirlerin toplumda tam anlamıyla algılanabilir bir sonuç doğurabilmesi için, aktardığımız gibi biraz zamana ihtiyaç var galiba...
Savcılık, emniyet ve jandarma birimlerince uyuşturucu ticareti yapanlarla ilgili Bursa’da iki aydır sürdürülen çok yönlü operasyonlar netice verdiği kanısındayım.
Zira istatistikler, uyuşturucu kullanımında ciddi bir düşüş olduğunu gösteriyor.
Bu da kentimiz ve gençliğimiz adına sevindiricidir.

BRAVO ŞENOL HOCA

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, örnek bir davranış sergilemiş.
Şenol Hoca, her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Organ Bağışı Haftası kapsamında Özlüce Tesisleri’ne gelen Bursa Böbrek Hastalıkları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticilerini kabul etmiş.
“Siz de bir gün organ nakline ihtiyaç duyabilirsiniz” ve “Umudunu kaybedenlere umut olun” yazılı dövizlerle futbolcular ve Şenol Güneş’le fotoğraf çektiren dernek yetkililerinin amacı organ naklinin önemine dikkati çekmek.
Bu anlamlı ziyaretten mutlu olduklarını ifade eden ve örnek bir sosyal sorumluluk projesine destek veren Şenol Güneş’in bu davranışı, toplumun değer verdiği benzer konumdaki herkese örnek olmuştur inşallah.
Bravo Şenol Hocam.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.