Hava Durumu

Seçimlerin en şanslı dört ilçesi

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2015 06:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2015 06:56
1 Kasım seçimlerinde hiç şüphe yok ki en karlı çıkan Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık’tan oluşan bu dört dağ ilçesi oldu.
Zira, AK Parti hükümetinin birinci döneminde bölgeyi temsilen parlamentoya vekil gönderen dağlılar, sonrasında geçen iki dönemde bu şansı yakalayamamıştı.
7 Haziran seçimlerinde de benzer bir durumla karşılaşan yöre halkı iktidar partisine bu yöndeki sitemlerini sandık sonuçlarıyla ortaya koymuşlardı.
AK Parti cephesinde bunlar yaşanırken muhalefet partileri CHP Erkan Aydın’ı MHP ise Kadir Koçdemir’i bölgeyi temsilen listeye seçilecek bir yerden aday göstererek bir tık öne geçmişlerdi.
Mesajı alan AK Parti’nin 1 Kasım seçimlerinde 11’inci sıradan da olsa dağ yöresini temsilen listeye koyduğu Osman Mesten seçilme başarısını gösterdi.
Böylece dört dağ ilçemizi temsilen AK Parti’den Osman Mesten, CHP’den Erkan Aydın ve MHP’den Kadir Koçdemir parlamentoya giden üç isim oldu.
Hem iktidardan hem de muhalefetten milletvekiline sahip olan dağ ilçelerinde yaşayan vatandaşların beklentisi, yıllardır önüne geçilemeyen göçün durdurulmasıdır.
Bunun için de istihdama yönelik yatırımların bu ilçelere yapılmasıdır.
En önemlisi de bölgenin öncelikle kalkınma projesi kapsamı içine alınmasıdır.
Bakalım şimdi parlamentoya giden bu üç vekil beklentilere ne kadar cevap verecek.
Bekleyip göreceğiz.

***

İznik en çok sosyal medyadan tanınıyor

UNESCO Dünya Mirası’na girme çalışmaları sürdürülen İznik’in en çok sosyal medya aracılığıyla izlendiği belirlendi.
Yapılan bir ankette vatandaşlara, “İznik’in tanıtımı için yapılan çalışmaları en çok hangi ortamdan takip ediyorsunuz” sorusu sorulmuş.
Yanıt, yüzde 86 oyla sosyal medya çıkmış.
Sosyal medyanın dünya üzerinde güçlü bir yayın organı haline geldiği ve doğru kullanıldığında sonuçları ortadadır.

***

Gemlik Kaymakamı geri döndü

Üç yıldır Gemlik İlçe Kaymakamlığı yapan Cahit Işık, İçişleri Bakanlığı’nın 2015 yaz kararnamesi ile Edirne Vali Yardımcılığı’na atanmış yerine de Konya Karatay İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş getirilmişti. 
Kaymakam Işık, atama yönetmeliğindeki beş yıllık süreyi doldurmadan görev yerinin değiştirilmesi nedeniyle Bursa İdari Mahkemesi’nde yürütmeyi durdurma davası açmıştı. 
Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan davada mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesiyle Kaymakam Cahit Işık yeniden eski görevine döndü.
Buna göre kısa süre Gemlik Kaymakamlığı görevini yürüten Mustafa Altıntaş ise Bursa Vali Yardımcılığı görevine getirildi.

***

CHP’de kongre takvimi belirlendi

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre takvimi işlemeye başladı.
CHP Bursa İl Başkanlığı ilçelerin kongre takvimini de belirledi. Buna göre CHP’nin 22 Kasım’da Gürsu ilçesiyle başlayacak ilçe kongrelerinin tarih sıralaması şu şekilde:
27 Kasım Büyükorhan, 28 Kasım Mudanya, 29 Kasım İnegöl, Gemlik ve Yıldırım, 1 Aralık Orhaneli ve Yenişehir, 2 Aralık İznik, 3 Aralık Mustafakemalpaşa, 4 Aralık Keles ve Orhangazi, 5 Aralık Nilüfer-Karacabey-Harmancık, son olarak da 6 Aralık Kestel kongresiyle sona erecek.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.