Hava Durumu

Şehit dedelerimiz için bugün Çanakkale’deyiz

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2015 18:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.04.2015 18:53
Büyükşehir Belediyesi ile Garnizon Komutanlığı’nın amblemlerinin bulunduğu davetiyesinde şöyle yazıyordu;
“Bundan tam yüz yıl önce Çanakkale’de yaşananları yeniden anımsayacağımız ve yaşayanları anacağımız Çanakkale Kireçtepe Bursa Seyyar Jandarma Taburu Şehitliği’mizin, düzenlenerek yeniden ziyarete açılışı 25 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 11:00’de gerçekleştirilecektir. Gururumuzu paylaşmak için sadece anlamak değil görmek, duymak, hissetmek için birlikte Çanakkale’de olmak dileğiyle”
Ayrıca üzerinde açılışı yapılacak şehitliğin son halini gösteren fotoğraf var.
Biz de bugün bu davete icabet edip tarihi anı yaşamak için cennet vatanımızı bizlere canlarıyla bedel ödeyerek bırakan şehit dedelerimizin kabri başında Çanakkale’de olacağız.
Çanakkale Kara Savaşları’nda en çok şehidi veren Bursalı atalarımızın torunları olarak onlara dua edip Allah’a ne kadar şükretsek azdır.

İktidar olmak için yemin ittifakı

Milli Görüş geleneğinin Bursa’da en çok yaşatıldığı yer hep İnegöl olmuştur.
Nispeten, eskinin beldesi bugünün mahallesi Demirtaş’ta.
Nitekim, Saadet Partisi’ni İnegöl’ün dışında diğer ilçelerde geçmişte olduğu gibi bugün de aktif olarak göremiyoruz.
Aynı durumu Büyük Birlik Partisi için de söyleyebiliriz.
Saadet ve Büyük Birlik partileri bunu hissetmiş olacaklar ki, 7 Haziran seçimleri için ittifak yapma kararı almış durumdalar.
İttifakın seçimlere yansımasının nasıl olacağını bugünden kestirmek pek mümkün değil.
Ama şu bir gerçek ki, iki partinin de daha önceki seçimlerde aldığı oy oranları baz alındığında ittifakın dengeleri değiştireceği kanısında değilim.
Önceki gece İnegöl’de milli ittifak adı altında birleşen iki partinin “İktidara Yürüyüş” programı düzenlendi.
Programa Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Saadet Partisi Bursa milletvekili adayı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Deniz, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, milli ittifakın Bursa milletvekili adayları katıldı.
Her iki partinin de merhum kurucu liderleri Necmettin Erbakan ile Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını anlatan sinevizyon gösterilerinin ardından bu birlik ve beraberliğin seçimlere de yansıması için topluca yemin edilmiş.
Dün gazetemizi ziyarete gelen Temel Karamollaoğlu, seçimlerdeki hedeflerini anlatırken AK Parti’yi iktidar yapan kendi seçmenlerinin kandırıldıklarını anlayarak tekrar partilerine dönüşünün bu seçimlerde görüleceğini söyledi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.