Hava Durumu

Sıra dışı belediye başkanı olabilmek

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2015 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2015 08:05
Yıldırım Belediye     Başkanı İsmail Hakkı Edebali, göreve geldiği bir yıllık hizmet süresince alışılmışın dışında bir belediye başkanlığı yapıyor.
Hayata geçirdiği özellikle sosyal projelerle Yıldırım halkını bilinçlendirmeye çalışan Başkan Edebali’nin bunda da başarılı olduğu kanısındayım.
Yine bunlardan biri madde bağımlılığı ile mücadele konusu olan “Değerlisin Sağlıklı Kal” projesinin bilgilendirme semineri         yapıldı.
Ne yazıktır ki, çağımızın en önemli sorunlarının başında gelen özellikle gençleri kıskacına alan madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturmak için hayata geçirilen “Değerlisin Sağlıklı Kal’ projesinde konunun uzmanlarınca verilen eğitim seminerleri toplumun farklı kat manlarının katılımıyla devam ediyor. “Toplumsal bir bilinç ve farkındalık için her bireyin elini taşın altına koyması gerekir” diyen Başkan Edebali, sözlerini şöyle sürdürüyor:          
“Geleceğimizi tehdit eden bu konuya karşı toplumsal refleks geliştirmeyi ve çocuklarımız ile gençlerimizi bu sorundan uzak tutmayı asli görevlerimizden biri olarak görüyoruz” İsmail Hakkı Edebali, bunların hiçbirinin lafta kalmayışını icraatlarıyla ortaya koyarken aslında Yıldırım’da kentsel dönüşümü öncelikle zihinlerde gerçekleştimeye çalışıyor.

Kumla’da yetki kimde tartışması

Dün bu sütunlardan Gemlik Kumla Mahallesi’nin başıboşluğundan yakınırken, ‘Bursalılar’ın yaz aylarında denize girmek için tatil amaçlı tercih ettikleri Kumla Mahallesi’nde göz yumulan yol ve kaldırım işgallerine dur diyecek kimse yok mu’ diye sormuştuk.
Dün yazımı okuyup da arayan vatandaşlar, aynı durumdan mustarip olduklarını ve konuyu defalarca Gemlik Belediye Zabıtası’na bildirmelerine rağmen hiçbir önlem alınmadığından şikayetçiler. 
Arayanlar içinde CHP İlçe Başkanı Uğur Sertaslan, MHP İlçe Başkanı Osman Durdu ve Kumla Mahallesi Muhtarı Abdullah Satı da vardı.
Her iki başkan ve muhtar, kamunun kullanımına ait yol ve kaldırımların işgal edilmesinden kendilerine de sık sık vatandaş şikayetleri geldiğini dile getiriyorlar.
Hatta işgal sorununu belediye meclisinde gündeme getirdiklerinde Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın sadece zabıta müdürüne konuyu not ettirmekle geçiştirdiğini ifade ediyorlar.
Görüştüğümüz Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kaldırım ve yol işgallerinin kaldırılması yetkisinin bu işyerlerine çalışma ruhsatı veren Gemlik Belediyesi’nde olduğunu     söylüyorlar.
Tam aksine sorumluluğun kendilerinde olmadığını söyleyen Gemlik Belediyesi yetkililerine biz de buradan bir kez daha hatırlatmış olalım istedik.
Yetki ‘onda bunda’ tartışmaları sürerken göz yumulan işgaller yüzünden oluşan görüntü kirliliği güzelim tatil beldesi Kumla’nın kalitesini düşürmüştür.

“İmralı vaizi mi?” 

Karacabey’de Başvaiz Nuri Demir’in, cuma hutbesinde, 46 camiye merkezi sistemle aktarılan vaazında cemaate, “Çözüm sürecinin hayata geçirilmesi” için dua ettirmesi TBMM gündemine taşındı.
“Bu olay hükümetin dini kullandığının ve ne kadar istismar ettiğinin en somut ispatıdır” diyen MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’tan, Karacabey hutbesi konusunda bilgi istedi ve Başvaiz Nuri Demir hakkında ne tür işlem yapıldığına ilişkin soru önergesi verdi.
Duyanları da şaşırtan ilginç olayın gelişimi şöyle     yaşanmış.
Vaiz Demir,“Teröristler ve hükümet arasında söz edilen sürecin hayata geçirilmesi için dua edelim mi?” diye Müftülüğe     sormuş.
Buradan, “evet” yanıtı alan vaiz, 6 Mart Cuma günü hutbesinden çözüm sürecinin hayata geçirilmesi için cemaate dua ettirmiş.
Bu yaşananların skandal olduğunu belirten Milletvekili Necati Özensoy, “Bu vaiz Diyanet’in mi, yoksa İmralı’nın mı?” diyor. 
Gerçekten de ilginç bir durumun yaşandığı Karacabey’de bakalım tartışma ne şekilde sonuçlanacak bekleyip göreceğiz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.