Hava Durumu

Siyaset kurbanı AVM satışa çıktı

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2014 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2014 08:20
Yalova’ya doğru giderken Orhangazi girişindeki ilk trafik lambalarına geldiğinizde sol taraftaki Gölpark AVM dikkatinizi çekmiştir.
İşte burası yapıldığı günden bu yana hep tartışma konusu oldu.
Orhangazililerin çok kez değişik konseptlerde tarz değiştirmesine rağmen ilgi göstermediği Gölpark AVM yine belediye meclisinin gündeminde.
İyi hatırlıyorum, Belediye Başkanı Yusuf Korkusuz’un döneminde 25 yıllığına yap-işlet-devret modelinin yanında kira da ödemek şartıyla ihale edilip hizmete açılan Gölpark AVM, ilçede önemli bir sosyal eksikliği gidermişti…
10 bin metrekare üzerine inşa edilen, içerisinde cep sinemaları ve bowling salonları, kafeteryalar, açık hava düğün salonu, giyim mağazaları ve yürüyen merdiven sistemleriyle çok fonksiyonel bir sosyal alışveriş merkezi projeydi.
Belediyenin cebinden tek kuruş çıkmadan yapılan Gölpark AVM’nin tek kusuru otoparkının olmayışıydı.
2009 yerel seçimlerinde Orhangazi Belediyesi iktidar partisinin elinden ANAP’a geçince ne olduysa oldu…
Önce ANAP ardından DP’li olan bir önceki Orhangazi Belediye yönetimi ile Gölpark AVM işletmecisinin anlaşmazlığı neticesi burası 6 yıldır atıl durumda kaderine terk edilmiş şekilde duruyordu.
Akıbeti ilçede sürekli tartışılır hale gelen AVM’nin işletmecisinin binanın bulunduğu arsanın kendilerine satışının yapılması halinde buraya tekstil alışveriş merkezi ya da otel yapma teklifiyle konu bir kez daha belediye meclisi gündemine geldi.
Mülkiyeti belediyeye ait Gölpark AVM’nin arsasının değer tespit komisyonu tarafından belirlenecek olan rakam üzerinden satışa çıkarılması görüşü, belediye meclisinde oyçokluğu ile kabul edildi.
Böylece yıllardır ‘sen yaptın’ ‘ben yaptım’ denilerek siyasete kurban edilen Gölpark AVM’nin satış yetkisi encümene verilmiş oldu.
Ne acıdır ki;
Siyaset hırsının kurt gibi içine girip Orhangazi halkının sahibi olduğu çok kıymetli arsa, “kabul edenler, etmeyenler, kabul edilmiştir” diyerek satılacak olmasıdır.

CHP PARTİ OKULU AÇILDI

Bu bana, Ak Parti’nin belirli zamanlarda hayata geçirdiği “Siyaset Akademisi” çalışmalarını hatırlattı.
Gerçekten de partililerce bir hayli ilgi gören Siyaset Akademisi’nin benzeri Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Başkanlığı’nca “CHP Parti Okulu” çalışmalarına başlamış.
Yurt genelindeki il ve ilçelerde açılan ilk CHP Parti Okulu olmuş durumda.
Hamidiye Mahallesi, İbrahim Akıt Cadde Şirin Plaza’nın üst katında hafta sonları ders verilecek olan CHP Parti Okulu’nun ilk öğrencileri, parti yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, eski meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri ve belediye başkan adayları olmuş.
CHP Gemlik İlçe Başkanı Uğur Sertaslan, 12 hafta sürecek olan eğitim programında CHP’nin tarihi, parti tüzüğü, iletişim ve halkla ilişkiler, sosyal demokrasi nedir, sosyal programlar gibi konuların işleneceğini söyledi.
CHP Parti Okulu’na Ankara’dan gelecek usta eğitmenlerince de siyaset dersleri verilecekmiş.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.