Hava Durumu

Siz yeter ki geleceğe katkı koymak isteyin

Yazının Giriş Tarihi: 11.06.2016 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 07:30
Yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılması, ortaya çıkan sorunların çözümüne yönelik planların uygulanmasını sağlamak, kente ilişkin temel stratejiler ve faaliyet planlarının belirlenmesi, tüm kenti kapsayan ortak bir aklın oluşturulmasında katkıda bulunmak kent konseylerinin başlıca faaliyetleri arasındadır.
Hiç şüphe yok ki Bursa Kent Konseyi, hem kent gündemine dair konular hem de bünyesindeki çalışma gruplarının faaliyetleriyle Türkiye’ye örnek olmayı sürdürüyor.
İşe bunlardan biri de Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu’dur.
Bireysel ve toplumsal başarının artırılması amacıyla dağ ilçelerinde eğitim seminerleri düzenleyen grup, öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlıyor.
Gerçekten de bölgedeki gençlerimiz için önemli bir çalışma.
Zira şehir merkezindeki eğitim birimlerinde hatta özel eğitim kurumlarında okuyan öğrenciler ile dağ ilçelerimizde eğitim gören öğrenciler arasında mutlaka belirli bir fark oluşuyor.
Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu da bu farkı minimize etmek için özgüven, başarı ve sınav stresiyle baş edebilme konularında YGS dönemi öncesinde eğitim seminerleri veriyor.
Mustafa Sarı’nın grubun başkanlığını yaptığı seminerlerde Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Taner Kurtal, Yaşam Koçu İhsan Zeybek ve Psikolog İsmail Odabaş yaptıkları sunumlarda öğrencilerin akıllarına takılan tüm soruları da cevaplıyorlar.
Grup üyeleri ayrıca, Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, Keles İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsi İşleyen, Harmancık Kaymakamı Hakan Engin, Harmancık İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emel Erken, Büyükorhan Kaymakamı İzzet Cem Eser, Büyükorhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal ile görüşerek yapılan faaliyetler hakkında bilgi veriyor.
Takdire şayan özverilerinden dolayı Bursa Kent Konseyi’ni kutluyorum.

Şehit aileleri için lokal

Orhangazi Belediyesi’nce tahsis edilip tefrişatı yapılan Şehit Aileleri Derneği lokali açılmış.
Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, lokalin yakın gelecekte çok daha modern bir şekilde farklı bir mekanda hizmet vermesini sağlayacaklarını söylemiş.
Eminin ki hepimiz de derneklerimiz arasında üye sayısının artmamasını temenni ettiğimiz tek dernek Şehit Aileleri Dernekleri’dir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.