Hava Durumu

Sizin de parlak bir fikriniz var mı?

Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2016 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2016 07:39
Dünkü yazımızda KOSGEB’in açtığı kursları tamamlayarak sertifika alanların aynı zamanda kendi başına iş kurma hayallerinin de gerçeğe nasıl dönüştüğünü aktarmıştık.
Bugün de, Uludağ Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), açtığı programlar ile yenilikçi ve sermayeye dönüştürülebilecek parlak fikirleri olanlara destek verileceği çağrısından söz etmek istiyorum.
UÜ-TTO girişimcilik biriminin faaliyetlerinden birisi olan ULUKOZA, girişimcilere iş fikirlerini geliştirmeleri için ofis, montörlük, danışmanlık ve eğitim gibi bedelsiz hizmetler sunuyor.
İnovatif ve ticari faaliyete dönüştürülebilen, teknoloji tabanlı yenilikçi fikirleri geliştirerek Bursa ve bölgesinde girişimcilik ekosistemine katkı sağlamayı hedefleyen UÜ-TTO, sadece 2015 yılında TÜBİTAK destekli ULUKOZA programında, iş planı hazırlama aşamasında eğitim ve motörlük desteği verilen girişimcilerden 10 girişimci TÜBİTAK 1512 programından, iş fikirlerini hayata geçirebilmek için yaklaşık 1 milyon 500 bin TL’lik hibe desteği almaya hak kazanmış.
TÜBİTAK tarafından uygulaması devam eden ve fikir sahiplerine 150 bin TL’ye kadar destek verilmesini sağlayan 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı’na başvurular başlamış durumda.
İş hayatında uygulanabilecek ve yenilikçi fikri olanların www.ulukoza.com sitesinde ayrıntılı bilgi alabileceği gibi başvuruda bulunabilir.
UÜ-TTO, ULOKOZA programı ile girişimci adaylarını bu hizmetlerden yararlanmaya çağırıyor.
Örgün eğitim veren herhangi bir üniversiteden mezun olan 45 yaş altı herkes bu programlara teknoloji tabanlı iş fikri ile başvuruda bulunabiliyor.
Son başvuru tarihi 24 Nisan.

Başkanın temizlik vurgusu çok manidar

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Orhangazi İlçe Başkanlığı ziyaretinde manidar konuşmuş.
Amaçlarının tertemiz bir Mudanya bırakmak olduğunu gerekirse bu uğurda ölümü bile göze alabileceklerini söylemiş.
Başkanın temizlikten kastı ilçenin rutin çevre temizlik işleriyle ilgili değil…
Vurgulamak istediği...Her şeyin adaletli bir şekilde halk tarafından paylaşılması isteğidir.
Ya da biz böyle anladık.

Otoyol Karacabey’e ciddi avantaj sağlayacak

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan,  ilçeye avantajlar sunacak İstanbul-Bursa-İzmir Otoyol Projesi’nin Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bursa Bölge Müdürü Murat Gönenli’yle bir araya gelerek projenin Karacabey etabında gelinen son aşama değerlendirilmiş.
Karacabey sınırlarından 40 kilometrelik otoban güzergahının geçeceğini söyleyen Başkan Özkan, yolun tahmin edilenden daha fazla ilçeye avantaj sağlayacağını belirtmiş.

“Yaza kadar asfaltlanmamış bir yer kalmayacak” 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, okul sporları etkinlikleri için gittiği Orhangazi’de kent meydanında sohbet ettiği vatandaşların talep ve isteklerini dinlemiş.
Daha sonra yapımı Büyükşehir Belediyesi’nce sürdürülen Cumhuriyet Alanı’ndaki çalışmaları inceleyip bir an önce tamamlanması talimatı veren Başkan Altepe, yaz döneminde Orhangazi’deki asfalt çalışmalarının bitirileceğini söylemiş.
Gerçekten de Orhangazi halkı iki yıldır süren alt ve üstyapı çalışmalarından ciddi sıkıntı yaşadılar.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.