Hava Durumu

Sonucu merak edilen davada son durum

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2016 04:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 04:49
MHP Gemlik İlçe Başkanı Osman Durdu, belediye meclis kararı olmadan encümen onayıyla imar kanununa aykırı şekilde belediyeye ait 60 dönümlük arazinin Çimtaş AŞ ve Borusan Holding şirketlerine satılmasının peşini bırakmıyor.
Satışın iptalinin kazanılmasından sonra arazilerin tapularını geri almayarak yargı kararına uymayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz hakkında yaptığı suç duyurusunun ardından Gemlik’e Mülkiye Müfettişi geldi.
Başkan Durdu, yargı kararlarına uyulması halinde yaklaşık 60 dönüm depolama alanı imarlı arsanın tekrar belediyeye kazandırılması sonucunda ilk satıştan çok daha yüksek bir kamu menfaati oluşacağını aksi takdirde Gemlik halkının bu menfaatten mahrum kalacağını savunuyor.
Mahkemeye sunduğu aynı ifadeleri soruşturma için ilçeye gelen müfettişe de verdiğini belirten Durdu, daha sonra Belediye Başkanı Yılmaz’ın da ifadesine başvurulmasının ardından İçişleri Bakanlığı başkanların ifadeleri ve mahkeme kararlarını değerlendirecek.
Bu arada hukuk mücadelesini Saray’a taşıyan Osman Durdu, Cumhurbaşkanı’na durumu özetleyen, “Hukuk kararlarına uyulmayacak kadar memleket sahipsiz mi?” şeklinde ifadelerine yer verdiği mektup göndermiş. 
Merak edilen şudur;
Hukukçu olan Başkan Yılmaz’ın mahkemenin belediyenin lehine satışı iptal etmesine rağmen bu kararı uygulamayışının gerekçesi şayet açacağı dava için gerekli harç parasıysa çok yazık.
Eğer başka bir gerekçe ise çok daha yazık.
Dört yıldır sonunun nereye varacağını Gemlikliler’in merakla beklediği davada son durum ‘şimdilik’ bu şekilde.

Bayramda da bu olmaz ki

Mudanya’da iki bayramdır suların habersizce kesilmesi Mudanyalıları çileden çıkarmış.
Bu sebepten ilçe halkının mağdur olduğunu vurgulayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Olacak şey değil. Bayramda habersiz ve kasıt güden kesintilerden ilçemiz mağdur durumda bırakılmaktadır. BUSKİ’yi özellikle bu tür günlerde görevinin başına davet ediyoruz” diyor.
Gerçekten de hiç hoş karşılanmayacak bir durum.

Mudanya Turizm Master Planı’na destek

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Bursa Turist Rehberleri Odası (BURO) Başkanı Denizhan Sezgin’e ilçenin dünya turizm potansiyeliyle öne çıkan bir kent olabilmesi yolunda hazırlığı süren Turizm Master Planı’nın son aşamasına gelindiğini söylemiş.
Sezgin de, plana oda olarak gerekli desteği vereceklerini aktarmış.
Planının içeriğini bilmediğimiz için biz de doğrusu merak ediyoruz.
Öğrendiğimizde sizlerle paylaşacağız.

Kamalak İnegöl’de şehit  ailesini ziyaret etti

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Hakkari Şemdinli’de şehit olan İnegöllü Uzman Çavuş Yavuz Mete´nin ailesini ziyaret etti.
Beraberinde İnegöl İlçe Başkanı Ertan Sütçü ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte şehidin evine giden Kamalak, şehit babası Dursun Mete ve amcası Necati Mete´ye başsağlığı diledi.
Daha sonra şehit Yavuz Mete için dua edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.