Hava Durumu

Sosyal belediyecilikte İnegöl farkı

Yazının Giriş Tarihi: 11.04.2016 07:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 07:07
Belediye başkanının görevlerinden biri de insanların refahı ve mutluluğunu sağlayabilecek çalışmalar yapmaktır.
Bu şu demek oluyor; yol, su, altyapı, park, hizmet binası yapmak belediye başkanının görevleriyle sınırlı değildir.
Önemli olan başkanlığını yaptığın bölgenin insanlarının günlük yaşantılarını kolaylaştırabiliyor musun?
Önemli olan bu.
Bursa’daki 18 belediye içinde acaba kaç belediye başkanı bunu yapabiliyor?
Büyükşehir, Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer dışında kalan belediye kanımca İnegöl Belediyesi’dir.
Nitekim klasikleşmiş belediyecilikten ziyade eğitimden spora, turizmden ekonomiye kadar sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getiren İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerin hepsi insana dair.
İşte bunlardan biri de “Dostum Projesi”dir.
Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) destekli proje kapsamında ilçede sivil havacılık eğitimleri vermek üzere ‘Yamaç Paraşütü Uçuş Eğitimi’ başlatılıyor.
Bu kapsamda yapacakları ulusal ve uluslararası organizasyonlarla Dostum Projesi’nin hem İnegöl ve Bursa hem de Türkiye ve yurtdışında kendinden söz ettireceği bir konuma geleceğini belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “(BEBKA)’dan destek alarak hayata geçirmeyi düşündüğümüz Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (Dostum) projesi ile doğa yürüyüşleri, okçuluk, motokros, bisiklet, atv safari, offroad, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, kano ve kampçılık gibi pek çok doğa sporuna ev sahipliği yapacağız”
Başkan Aktaş, projenin asıl amacını da bakın ne kadar güzel özetlemiş:
“Halkımızın gündelik işlerini yaparken sosyal aktivitelere de zaman ayırmasına fırsat yaratıp doğa sporlarını sevdirmek…”
Her branş için katılımcılara önce kurs verilecek projenin adrenalin dolu spor aktiviteleri, İnegöl’de eminim ki müthiş bir heyecan uyandıracaktır.
Bunun için ilçe halkı projeye sahip çıkmalıdır.

Kahvehaneden kıraathaneye geçiş


Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan “Kahvehaneden Kıraathaneye Geçiş” projesi sürüyor.
Yıldırım Yunus Emre Gençlik Merkezi üyeleri geçtiğimiz günlerde İznik’e giderek ilçe merkezindeki bazı kıraathaneleri ziyaret edip beraberinde getirdikleri kitapları burada okuduktan sonra kahvehanenin içerisinde küçük bir kütüphane oluşturmuşlar.
İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, projeyi ilçenin geneline yaymak suretiyle amaçlarının, müşterilerin kitap okuma alışkanlığı kazanması olduğunu açıklamış.

MYO’lar kapanacak mı?


Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, geçenlerde YÖK tarafından yapılan bir açıklamayı Yenişehir Meslek Yüksekokulu’ndaki bir törende paylaşmış.
Rektör Hoca, meslek yüksekokullarının ülkenin kalkınmasındaki önemine vurgu yaparak, YÖK’teki değerlendirmelerde meslek yüksekokullarının beklenen verimliliğe ulaşamadığını söylemiş.
Bu durumda Uludağ Üniversitesi bünyesindeki 15 MYO’da tematik uygulamaya geçileceğini ve okulların belli bir alanda yoğunlaşacağı gibi bazı programların da kapanabileceğini açıklayan Ulcay, bazılarının da başka ilçeye taşınacağını aktarmış.
Yapılmak istenen değişiklik uzunca zaman zannediyorum tartışılacaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.