Hava Durumu

Sosyal sorumluluk projelerinin toplum üzerinde etkisi

Yazının Giriş Tarihi: 13.02.2017 06:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.02.2017 06:29

Toplumun her konuda bilgilendirilip bilinçlendirilmesi için sosyal içerikli projeler önemlidir.
Kurum ve kuruluşları değerli kılan ya da fark yaratan artık sadece sundukları hizmet kalitesi değil, topluma kattıkları değerlerdir.
Bu bilince ulaşmış bazı yerel yönetimlerin gerçekleştirdikleri sosyal içerikli projeler orta ve uzun vadede etkisini gösteriyor.
Örneğin Mustafakemalpaşa ilçesinde kaymakamlığın öncülüğünde belediye, emniyet ve STK'larla koordineli yapılan projeler sayesinde geçtiğimiz yıllara oranla suç ve suçlu oranında ciddi düşüş yaşanmış.
Mustafakemalpaşa'da ortaya çıkan bu gelişmeden hareketle insanımızın gelişimine ve de bölgenin konumuna yönelik daha çok proje geliştirilip yaygınlaştırılmalıdır.
Nitekim sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden bireyler davranışlarının toplum ve çevre üzerinde olabilecek etkilerini de dikkate almalarını sağlarlar.

İnegöl üniversite istiyor

İnegöl'ün uzun zamandır konuştuğu fakat bir türlü somut ilerleme kaydedemediği İnegöl Üniversitesi projesi için ilk adım atılmış.
Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu'nun konuşlandığı alan içerisindeki atıl binalar yıkılarak kampus alanı genişletiliyor.
İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Canbolat,"Umarız bu yıkım İnegöl için yeni bir üniversitenin başlangıcı olur" derken Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın da 255 bin nüfusu, sanayi, ticari ve ihracat potansiyeli olan İnegöl'e bir üniversitenin yakışacağını söylemesi bu yöndeki beklentinin önemini vurgulamaktadır.

Orhaneli Belediyesi yapıyor AB veriyor

Kısıtlı bütçelerini bahane etmek yerine proje üreterek Avrupa Birliği (AB) fonlarından destek almayı hedef seçen ve bunda da başarılı olan Orhaneli Belediyesi, projelerini hayata geçiriyor.
Son olarak AB'den aldıkları destekle ilçedeki engelli vatandaşların meslek edinmesine yönelik proje çalışmalarını birlikte sürdürdüklerini belirten Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, Türkiye'de en çok proje hazırlayıp AB'den destek alan belediyenin Orhaneli olduğunu söylemiş.
Bravo Orhaneli Belediyesi'ne.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.