Hava Durumu

Suçların azalmasında teknolojinin önemi

Yazının Giriş Tarihi: 12.01.2016 09:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.01.2016 09:14
Her yeni yılın başında ticaretle uğraşan firmalar bilançolarını bir önceki yılla karşılaştırıp değerlendirme yaparlar.
Ortaya çıkan sonuç yeni yılda izlenecek yolun pusulası niteliğindedir.
Benzer çalışmalar kamu kurum ve kuruluşlarında da yapılır.
Özellikle emniyet ve asayiş yönünden yapılan değerlendirmelerde  kıyaslama, istatistik, sayısal veriler incelenir.
Benzer çalışmayı İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı da İnegöl özelinde yapmış.
Buna göre, 2014 yılı itibariyle ilçe savcılığı olarak yürütülen toplam soruşturma sayısı 11 bin 890 olurken bu sayının 2015 yılında  11 bin olduğu açıklanmış.
Netice itibarıyla iki yılın kıyaslanmasında çıkan sonuca göre yüzde 8’lik düşüşün olduğu gözlemlenmiş.
Ortaya çıkan önemli bir diğer sonuç da, ilçenin nüfusu daha az olduğu geçmiş yıllarda yüzde 8, yüzde 10 oranında artış olurken 2015 yılı itibariyle suç oranında düşüş yaşanmış olmasıdır İnegöl’de.
Hele ki işsizliğin olmadığı, sıcak paranın sürekli el değiştirdiği, gümrüğünden yılda 1 milyar dolar ihracatın hedeflendiği, karayolu geçişinde önemli noktada olması, nüfusu ez fazla artan ilçe olmasına rağmen suç oranlarında önemli düşüşe sebep unsurların başında şu gelmektedir.
1.5 yıl önce altyapı işlemi tamamlanıp sisteme sokulan suç ve suçluyla mücadele eden güvenlik kuvvetlerinin elini güçlendirmek amacıyla kurulan kısa adı MOBESE olan kameralı güvenlik sistemidir.
İnegöl için geç kalınmış olsa da bu sistemin devreye sokulmasının asıl amacı suçun işlendikten sonra suçluların yakalanması değil suç unsuru oluşmadan takibinin yapılarak önlenebilmesidir.

Vatandaşa okuma alışkanlığı kazandırılıyor

İznik Kaymakamlığı ve İznik Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Ulema Şehri İznik’te Okuyan Yuva” projesi ilçedeki dernek yönetimleriyle mahallelerde de devam ediyor.  
Boş zamanlarında vatandaşların okuması ve eğitim seviyelerinin yükselmesi için gerçekleştirilen proje kapsamında İznik halkı ve vatandaşlarla karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak yapılacak çalışmalar hakkında da bilgiler aktarmayı sürdürüyor.
Geçtiğimiz günlerde Göllüce Mahallesi’ni ziyaret eden ilçenin idare amirleri vatandaşlarla bir araya geldi.

“Kültürünü Öğren Mirasına Sahip Çık”

Gemlik Kaymakamlığı ile Girit ve Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin hazırladığı “Kültürünü Öğren Mirasına Sahip Çık” konulu proje kamuoyuna tanıtıldı.
Yaz boyunca çeşitli etkinliklerle gençlerin kültürlerini öğrenip, kültürel miraslarına, tarihlerine sahip çıkmaları amaçlanan çalışmanın daha geniş kitlelere ulaşması için kitap haline getirileceğini belirten Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Kültürünü Öğren Mirasına Sahip Çık” projesinin İçişleri Bakanlığı’nca hibe almaya hak kazandığını ifade etti.

TBMM’ye İnegöl çıkarması

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, meclis üyeleri ve parti yöneticileri geçenlerde TBMM’ye deyim yerindeyse çıkarma yapmışlar.
İlk olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret eden İnegöl heyeti ilçenin tarımsal marka değeri ayçekirdeğinin gelişim süreci, meyve üretim potansiyelinin artırılması, tarımsal teşvik ve krediler gibi konular hakkında fikir alışverişinde bulunmuşlar. 
Daha sonra milletvekilleri Hüseyin Şahin, İsmail Aydın, Emine Yavuz Gözgeç, Bennur Karaburun, Zekeriya Birkan, Müfit Aydın ve Camalettin Kani Torun’u da ziyaret edip hayırlı olsun dileklerinde bulunmuşlar.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.