Hava Durumu

Tartışılan Büyükşehir Yasası’nın getirdikleri

Yazının Giriş Tarihi: 01.08.2015 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.08.2015 07:38
Yerel seçimlerle birlikte büyükşehir statüsüne giren tüm illerde uygulanmak üzere devrim niteliğinde yasa çıkarılmıştı.
Bu çok tartışılan yasanın adı Büyükşehir Yasası…
Yasanın tanımı ise şöyle:
Büyükşehir belediyelerinin sınırları, il mülki sınırları olacak. Bu illere bağlı ilçelerin mülki sınırları içindeki köy ve belde belediyelerinin tüzel kişiliği sona erecek, köyler mahalle olacak, belediyeler ise belde ismiyle tek mahalle olarak bağlı bulundukları ilçenin belediyesine katılacak.
Her dönüşüm ve yeniliklerin sancılı olduğu gibi Büyükşehir Yasası’nın kavranması da zaman aldı…
15 ay geçti.
Bugün görüyoruz ki, Büyükşehir Belediyesi’nin büyüklüğü özellikle kırsal alanda her açıdan hissedilmeye başlandı.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan tüm ilçelerde ulaşımdan altyapıya, kırsal kalkınmadan tarihi ve kültürel mirasa kadar her alanda önemli yatırımları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, turizm potansiyeline sahip kent turizmine de farklı bir açıdan bakıyor. 
Yasayla birlikte bütçesi gibi yatırım kapsamı genişleyen Büyükşehir Belediyesi, fabrika, fırın, tesis, okul, yurt, sosyal alanlar ve hatta kentsel dönüşüm kapsamında konut yapımına kadar anonim şirketi gibi şehrin bir ucundan diğer ucuna kadar uzanan yatırımlarla yasanın getirdiklerini her geçen gün daha da hissettiriyor.
Kısacası Bütünşehir yasasıyla yıllardır tamamlanamayan çalışmaların sonuca odaklı önemli bir ivme kazandırılması kentimizin orta ve uzun vadede daha da değer kazanmasını sağlayacaktır.

Bursa’ya 3 milyon TL hibe

Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi 10. etap sonuçlarına göre, Bursa’da hazırlanan 5 yatırım projesine sağlanacak olan hibe miktarı açıklandı.
Program kapsamında Bursa İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 5 yatırım projesine sağlanacak olan tahmini hibe miktarı 3 milyon 22 bin 452 TL olarak belirlenmiş.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın amacı;
doğal kaynaklar ve çevrenin korunması dikkate alınarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi.
Şayet sizin de 11. etap hibe programından yararlanmak için projeniz varsa Tarım İl Müdürlüğü’ne başvurabilirsiniz.

Sağlık, sorun olmamalı

Böyle haberler gelince acaba demekten kendimi alamıyorum.
İnsan sağlığından daha önemli bir şeyin olmadığı çağımızda hala sağlık personeli yetersizliğinden vatandaş hizmet alamıyorsa bu işte art niyet var demektir.
Karacabey’in tatil bölgesi Yeniköy’deki sağlık ocağının özellikle yaz sezonunda 40 binlere ulaşan nüfusa rağmen hafta sonları kapalı olması tepkilere neden oluyormuş.
Sinek ve böcek sokması ve ishal gibi şikayetlerin çokça olduğu tatil beldesindeki sağlık ocağında bu tür şikayetlere müdahale edecek tıbbi malzemelerin olmadığı iddia ediliyor.
Hatta yatması gereken hastalara, ortamın sağlıksız olması yüzünden müdahaleler ambulans içinde yapılabiliyormuş.
Elçiye zeval olmazmış diyerek sorunu Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerine buradan iletmiş olmakla birlikte gelişmelerin takipçisi olacağımızı vurgulamış olalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.