Hava Durumu

‘Tek suçum medya patronu olmamdır’

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2014 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2014 07:53
Bursa’nın yüksek bir yerine çıkıp da şehre şöyle baktığınızda iki kötü manzara hemen gözümüze çarpar...
Bunlardan biri 22 yıl önce yapılan ve 15 yıl önce kullanma ruhsatı iptal edilen Tower Plaza diğeri ise Doğanbey TOKi binalarıdır.
İkisinin arasındaki fark birinin hükümet diğerinin ise Ömer Göktuğ tarafından yapılmış olmasıdır.
Ömer Göktuğ’u tanıyanlar bilir, pire için yorgan yakabilecek kadar inatçı bir kişiliğe sahiptir.
Aynı zamanda Türkiye’deki ilk özel TV olan Flash TV’nin sahibidir.
Yani medya patronudur.
Ömer Göktuğ’un sahibi olduğu Atatürk Stadı’nın yanındaki Tower Plaza bilindiği gibi 15 yıldır kaderine terk edilmiş bir haldedir.
Bursalılar, 22 katlı binanın son birkaç katının kaçak olduğu gerekçesiyle Osmangazi Belediyesi’nin bu yüzden plazanın tamamının kullanım ruhsatını iptal ettiği şeklinde kulaktan kulağa bilgi sahibidir.
Ama mesele hiç de öyle değilmiş…
Detaylarını öğrenmek üzere randevulaştığımız Ömer Göktuğ’la yıllardır üzerine sanki siyah bir örtü örtülmüş gibi kaderini bekleyen Tower Plaza’nın 17. katındaki ofisinde buluştuk.
Ömer Bey’e plazanın kullanma ruhsatının iptal edilmesine sebep olan nedenin kaçak kat olduğu yönündeki sorumuza verdiği yanıt beni şaşırttı.
31 bin 500 metrekare alanı kapsayan 22 katlı binanın 6’ncı katında 400 metrekarelik dört tarafı cam terasın ruhsata uygun olmadığı gerekçesiymiş tüm mesele...
Dönemin DSP’li Osmangazi Belediye Başkanı Hilmi Şensoy, bu teras meselesinden binanın ruhsatını iptal etmiş.
Bunun üzerine Bölge İdare Mahkemesi’nden yürütmeyi durdurma kararı alınmasına rağmen davayı yürüten hakim belediyenin savunmasını haklı bulmuş.
Ama Ömer Göktuğ’a göre, kritik nokta, Osmangazi Belediyesi Hukuk Bürosu’nun 1999 yılında binada 1/ 1000’lik planın var olduğu şeklinde savunmasını yaparken, ruhsatı iptal ettikten sonra ilk savunmasının tam tersi yönde mahkemeye verdiği iki çelişkili savunmanın neden olduğudur.
Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuya nasıl bir çözüm bulunabilinir diyerek Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teknik Uygulama Genel Müdürlüğü Hukuk Bürosu’ndan görüş istemiş.
Gelen cevapta, ruhsata uygun yerler kazanılmış haktır ibaresi yer alan yazı Osmangazi Belediyesi’ne göndermiş.
Buna rağmen belediye, ‘1/1000’lik planı yoktur’ diyerek bu görüşe de ret cevabı vermiş.
Bu gelişmenin üzerine Göktuğ, “müteşebbis hakkım tanınmadığı” gerekçesiyle Danıştay’a müracaat etmiş.
“Haklılığımızı Danıştay’a onaylatırsak belediyenin 90 milyon dolarlık tazminat ödemesi gerekecek”
Diyen Göktuğ, ayrıca ihmal, kusur ve görevi kötüye kullanılması yönünde şahsi ceza davaları açacağı gibi uğradığı zarardan dolayı hiçbir şekilde uzlaşmaya yanaşmayacaklarını söylüyor.
Davayı kazanmaları halinde hayal bile edilemeyecek bir projeyle Bursalıların karşısına çıkacaklarını vurgulayan Ömer Göktuğ, bunların başına gelmesinin tek sebebinin medya patronu olduğunu “Bazıları gibi yalakalık yapmıyoruz” diyerek kendini savunuyor.
“Bu binada bir metrelik kaçak yer yok. Varsa neden yıkamıyorlar. Bana işin başında neden yapı yapma ruhsatı verildi, vermeseydiler. Kimsenin kafasına silah mı dayadık ruhsat almak için…”
Dört ayrı hükümet dönemi gören Tower Plaza’nın 22 yıla dayanan hikayesi işte böyle. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.