Hava Durumu

Turizm elçilerinin bu sesine kulak verilmeli

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2016 07:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 07:17
Ülkemizde terör olaylarından en çok etkilenen sektörlerin başında turizm geliyor.
Aslında sadece Türkiye’de değil Ortadoğu ve Avrupa da bu durumdan mustarip.
Yaşadığımız coğrafyadaki terör kargaşası ve kaos ülkemizi her yönüyle etkiliyor.
Çünkü turizm barış ister, güven ister, huzur ister…
Başta Antalya olmak üzere pek çok turizm bölgemizde sadece oteller değil, sektörün temel yapı taşlarını oluşturan turizm seyahat acenteleri de sıkıntı içindedir.
Bu sıkıntıdan en az hasarla çıkmanın arayışı içinde olan yurt genelindeki seyahat acenteleri yani tur operatörleri hafta sonu kentimizde bir araya geldi.
“Güçlü TÜRSAB” oluşumunun sözcüsü Selam Tur Seyahat Acentesi sahibi Hasan Erdem’in ev sahipliğinde gerçekleşen ve iki gün süren bu önemli toplantıda sektörün terör olaylarının neden olduğu krizi aşmanın çareleri arandı.
Her biri Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) üyesi olan Antalya, Ankara, Van, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Trabzon, Adana ve Kapadokya gibi illerden yüzü aşkın seyahat acentesi sahibinin katıldığı toplantı Wamtes Tesisleri’nde yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasında sektörün içinde bulunduğu malum durumdan çıkabilmesi için işin yine kendilerine düştüğünü söyleyen Hasan Erdem, Türkiye’ye turist getiren kişiler olarak kendilerine şu ortamda daha fazla sorumluluk düştüğünü söyledi.
“Turist gittiği ülkede güvenli ortam olmasını ister. Bu güveni aşılamak seyahat acenteleri olarak bizlere düşmektedir”
Erdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’dan tüm dünyaya güvence vermek adına Türkiye’ye gelen turistlere yönelik güven esaslı bir dizi teşvik paketi isteğinde bulundu.
Bu noktada Türkiye’ye gelen yabancı turistlerin hayat ve sağlık sigortasının devlet tarafından karşılanmasının atılacak en güzel adımlardan birisi olacağını vurgulayan Erdem,“Bu küçük adımla turist başına verilecek primler ve sigorta Türkiye’ye tur yapan şirketleri harekete geçirecektir”
Derken toplantının sonunda ortak karar teröre inat her zamankinden daha fazla birlik beraberlik içinde olup yurtta barış, dünyada barış ilkesi öne çıkarılarak bu sayede sağlanabileceği olmuştur.

Daha yeşil bir Kestel için


Kestel Belediyesi’nin “daha yeşil bir Kestel” sloganıyla başlatılan çalışmalar kapsamında vatandaşlara fıstıkçamı fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Yener Acar, ilçenin kişi başına düşen yeşil alan miktarıyla dünya standartları üzerinde orana sahip olduklarını söylemiş.
İlki geçtiğimiz yıl başlatılan ve ilçenin daha fazla yeşil alanların oluşturması çalışmasında bu yıl da toplam 3 bin 600 çam fidanının toprakla buluşması sağlanmış oldu.

Tarihi Kent Bursa’yı öğreniyorlar


Karacabey Belediyesi’nin Ulu şehir Bursa’nın eşsiz güzellikleriyle buluşmasını hedefleyen ‘Tarihi Kent Bursa’ kültürel gezileri yoğun ilgi görüyormuş.
Belediye Başkanı Ali Özkan, bugüne kadar bini aşkın Karacabeyli’nin Bursa’nın tarihi, kültürel ve turistik değerleriyle buluşturulduğunu ve bu anlamlı etkinliğin sürdürüleceğini söylemiş.
Yaşadığımız şehrin ne kadar ruhani bir öneme sahip olduğunu daha iyi anlayabilmek adına bu tür organizasyonlar önemlidir.




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.