Hava Durumu

Türkiye yüzünü Yenişehir’e çevirdi

Yazının Giriş Tarihi: 15.02.2016 07:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.02.2016 07:23
İki yılı aşkın süredir nereye yapılacağı tartışılan Otomotiv Test Merkezi için son kararın Yenişehir olarak açıklanmasının ardından ilçenin adeta kaderi değişti.
Yenişehir’in Çardakköy mevkiindeki 2 bin 600 dönümlük alana yapılacak olan Türkiye’nin ilk Otomotiv Test Merkezi sevinci yaşanıyor ilçede.
İlçe halkı, temelinin atılması aşamasına gelinen yatırımın Yenişehir’e dünya çapında vizyon oluşturacağına kesin gözüyle bakıyor.
Türk Standartları Enstitü (TSE) tarafınca yapılacak olan arazinin kamulaştırma işlemleri tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediye Meclisi’nce de onaylanan Otomotiv Test Merkezi, Avrupa’nın en büyüğü olarak tasarlanırken de yanına otomotiv ve uzay sanayisiyle ilgili teknoparklar yapılacak.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Avrupa’nın değil, dünyanın en iddialı test merkezini buraya yapacağız” şeklindeki açıklamaları Türkiye’nin yüzünü Yenişehir’e çevirmesine etken olduğu kanısındayım.
Bu konuda en basit örnek olarak şunu verebiliriz.
Otomotiv Test Merkezi’nin Yenişehir’e kurulacağının söylenti aşamasıyla birlikte ilk etapta ilçedeki arsa fiyatlarına yansıdı.
Arsaların metrekare birim fiyatları 4-5 misli artarken, merkezin faaliyete geçmesiyle birlikte rakamın daha da artacağı ifade ediliyor.
Çok değil üç, dört yıl öncesi kimsenin ilgisini çekmeyen bu araziler şimdi ise yerli yabancı yatırımcılar danışmanlarını ilçeye göndererek arsa arayışındalar.
Diğer bir örnek ilçede 100’e yakın emlak bürosu ve gayrimenkul yatırım danışmanlık ofisinin açılmış olmasıdır.
Aktardığımız gibi yatırımcının gözü şu sıralar Yenişehir’de.

Köylü kadınlar nasıl patron olmuş


Dün bu sütunlardan aktardığım, Cumalıkızıklı kadınlarla başlayıp Bursa’ya örnek olan erkek hegemonyasına son verilişini aktardığımız yazımız üzerine eski Belediye Başkanı Erdem Saker, gönderdiği mailinde şöyle diyordu:
“Ersel Bey, örnek gösterdiğiniz Cumalıkızık kadınlarını bir araya getiren isim Belgin Saker’dir. Dönemime kadar köyün kadınları köy kahvesinin önünden bile geçemezlerdi, evlerinde ürettiklerini kocaları satardı, eşim onları topladı, üretimlerini kendilerinin pazarlaması yolunda, evlerinin kapılarını ziyaretçilere açmalarında ikna etti. Sonuçta ev hanımları patron oldu. Dikkat ederseniz evlerin içinde beyler genelde garsonluk yapar, hanımlar hem üretir, hem de parayı toplar”
Hegemonyanın kırılmasına önderlik yaptığı için Belgin Saker’e bizleri aydınlattığı için de sevgili başkanımıza teşekkür ediyorum.

Kumla sel mağdurlarına ödeme başladı


Eylül ayında Gemlik’in Kumla Mahallesi’nde meydana gelen sel felaketinde mağdur olup yardım alacak vatandaşlar belirlendi.
Gemlik Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, sel felaketi sonucu işyerleri ve evleri hasar görenlere Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan gönderilen yardımların listesinin çıkarıldığı, hak sahiplerinin 29 Şubat 2016 tarihine kadar Ziraat Bankası Gemlik Şubesi’ne nüfus cüzdanları ile başvurmaları istendi.
Yapılan açıklamada ayrıca yapılacak ödemelerin toplam tutarının 61 bin 800 lira olduğu belirtildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.