Hava Durumu

Üç ilçeye bir üniversite

Yazının Giriş Tarihi: 12.04.2016 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 07:22
Üç ilçeye ortak bir üniversite öngörüsü daha önce de gündeme gelmişti.
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, konuyu rektör adayı olduğu dönemlerdeki projeleri için de planlıyordu.
Ancak mesele bugünkü kadar gündeme gelmemiş ve dillendirilmemişti.
Hafta sonu Orhangazi Üniversite Yapma Derneği’nce düzenlenen toplantıya katılan Rektör Hoca, ilçelere yeni üniversiteler kurulmasına sıcak baktıklarını ifade ederek; Gemlik, Orhangazi ve İznik’in bir araya gelip bağımsız bir üniversite oluşturulması konusunu destekleyeceklerini söylemesi heyecan yaratmış bu ilçelerimizde.
Hatta meseleyi bugünden planlayarak hareket edilebilir ve arsa sorununun çözümlenmesi halinde YÖK nezdinde ciddi bir adım atılabileceğini söyleyen Rektör Ulcay, diğer ilçeler için de örnekler vererek,“Mesela İnegöl-Yenişehir olabileceği gibi Karacabey Mustafakemalpaşa gibi ilçelerimiz bir araya gelerek bağımsız üniversite kurulabilir” şeklindeki hocanın bu sözleri ilçelerin geleceği adına önemlidir.
Toplantıda bulunan Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, konunun daha önce de gündeme gelmesi üzerine üç ilçeye ortak bir üniversite kurulmasıyla ilgili ön çalışma yaptıklarını hatırlatmış.
Gemlik, Orhangazi ve İznik belediye başkanları bir araya gelip üç ilçeden sorumlu AK Parti Milletvekili İsmail Aydın’a konu aktarılmış.
Üniversite kurulabilmesi için üç ilçe belediye başkanının da tamamlamak üzere olduğu raporun Milletvekili Aydın aracılığıyla YÖK’e sunularak somut adımlar atma yönündeki girişimleri ortak üniversitenin ayak seslerinin duyulmasıdır.

Başkanın hedefindeki müdür gönderildi


Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın her fırsatta ilçenin hizmetlerini engellediğini söylediği ilçe mal müdürünün görev yeri değiştirildi.
Geçtiğimiz hafta Maliye Bakanlığı’na çağrılarak görev yeri değişikliği kendisine tebliğ edilen Gemlik Mal Müdürü Arif Uçar’a hazine arazilerine çeşitli yatırımlar yapma taleplerine “uygun değildir” cevabı vermesiyle Belediye Başkanı Yılmaz’ın uzunca süredir hedefindeydi.
Marmara Ereğlisi’ne görevlendirilen Arif Uçar, yeni görevine dün itibarıyla başlamış oldu.

İnegöl bu etkinliklerde buluşacak…


İlçedeki hemşeri dernekleri arasında, birlik ve beraberliği pekiştirmek adına Kent Konseyi öncülüğünde planlanan, “İnegöl Buluşuyor” projesi hafta sonu başladı.
Osmanlı Sarayı’nda gerçekleştirilen projenin ilk etkinliğinde ev sahipliğini üstlenen Şavşatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği katılımcılara kültürlerini ve yöresel yemeklerini tanıttı.
İkinci programa ise Manavlar Derneği ev sahipliği yapacak.

Kamalak, Orhangazi’den seslendi


Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, hafta sonu partisinin Orhangazi olağan genel kuruluna katılıp yaptığı konuşmasında basın mensuplarına hitaben şunları söylemiş:
“Eğer benden İslam’a aykırı bir şey duyar düzeltmeden buradan ayrılırsanız benim hakkım sizde kalır. Aziz milletime olduğu gibi iletmezseniz, sadece benim değil 80 milyon vatandaşın hakkı kalır üzerinizde.” 
Sözlerinin sonunda da sayıyı daha da genişleterek, “Sadece onlar mı? Hayır, 7.5 milyar insan aleminin hakkı kalır üzerinizde. Çünkü biz Allah yolunda mücadele veriyoruz.”
Sayın Hocam, kusura bakma, bu konuda kimsenin hakkı kimsede kalmaz.
Hele ki, sizlerin hakkı bizim üzerimizde hiç kalmaz.

DÜZELTME


Dünkü yazımda Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu’ndan söz ederken bu önemli eğitim kurumunun adını eksik yazmışız.
Bundan dolayı özür dilerim Okulun adı Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu’dur.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.