Hava Durumu

UKOME aldığı kararı neden uygulayamıyor?

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2017 04:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2017 04:45

Meselenin daha iyi anlaşılabilmesi için önce UKOME ne demektir izah edelim.
Kısa adı UKOME olan Ulaşım Koordinasyon Merkezi, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ulaşım ve trafiğin düzenlenmesi, yolcu taşıma ücretlerinin ve toplu taşıma araçlarının hat ve güzergahının belirlenmesinde kararlar alan birimdir.
Bu birimin görev ve yetkileri de şunlardır...
UKOME Büyükşehir içindeki türlü taşımacılık hizmetlerinin koordinasyon içinde yürütülmesini sağlamak üzere ulaşım, trafik ve toplu taşıma konularında üst düzeyde yönlendirici karar alma, uygulama, uygulatma ve işletme hak ve yetkilerine haizdir.
Bu denli yetkilere sahip birimin başkanlığını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz yapıyor.
Yönetim kurulu ise minibüsçüler, otobüsçüler, halk otobüsleri ve şoförler odaları temsilciler ile BURULAŞ yetkililerinden oluşuyor.
Şimdi gelelim asıl meseleye...
UKOME, trafik sorununun çözümüne ilişkin ocak ayında İnegöl, Yenişehir, Gürsu, Kestel, Etbalık, İsabey ve Karapınar otobüs ve minibüslerinin şehir merkezine girişlerini yasaklayan karar almıştı.
Karara göre, İnegöl ve Yenişehir minibüsleri Doğu Garajı yerine Kestel Aktarma Merkezi'ne kadar gelebilecek.
Kestel, Gürsu, Etbalık, İsabey ve Karapınar minibüsleri de bundan böyle şehir merkezine girmeyip eski polis okulu kavşağından döneceklerdi.
Metronun gittiği istikamete ticari araçların da gittiği dünyanın hiçbir yerinde görülmüş bir uygulama olmadığı için UKOME'nin aldığı bu karar doğrudur.
Ama gelin görün ki, UKOME aldığı kararı ne yazık ki uygulayamıyor.
O halde UKOME Başkanı İsmail Yılmaz'a soruyorum...
Aldığınız kararın arkasında duramayacaksanız metroyu niçin Kestel'e kadar getirdiniz?
Referandumdu, seçimdi, bayramdı, seyrandı diyerek siyasi gücün esiri kalarak kasaba zihniyetiyle sorunların üstesinden gelemezsiniz.
Eminim biliyorsunuzdur ama hatırlatayım, doğru birdir...

Bakan Bozdağ'a Şadi Başkan'dan yanıt

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın,"Bursalılara, Almanya'ya ve Hollanda'ya şunları sordu" başlıklı yazıma istinaden CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, cevap hakkını kullanmak istediğini belirterek açıklama göndermiş.
Şadi Başkan'ın açıklamasını özetle kısaltarak aktarıyorum:
"Cumhuriyeti kuran CHP'yi terör örgütleriyle ilişkilendirmek kimsenin hakkı ve haddi değildir. IŞİD terör örgütü üyelerini ülkemizdeki hastanelerde tedavi ettirenler, sınırdan giren teröristleri davul zurnalarla karşılayanlar, PKK'yla defalarca pazarlık masasına oturanlar, sözde Kürdistan bayrağını şanlı Türk bayrağıyla yan yana tutanlar, FETÖ'yle paralel yürüyüp devletin içine yerleştirenler CHP'yi ve ulu önderimiz Atatürk'ü ağızlarına dahi almasınlar..."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.