Hava Durumu

Ulu Şehir’de ramazan bir başka güzel

Yazının Giriş Tarihi: 04.06.2016 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 08:27
İftarlarıyla, sahurlarıyla, davulcusuyla, teravi namazlarıyla, yardım ve dayanışmanın en üst seviyede yapıldığı toplumsal huzurun yaşandığı rahmet ve bereket ayıdır ramazan.
Ruhaniyetin daha bir hayli fazla yaşandığı mübarek ramazan ayının en güzel anları, iftara dakikalar kalmasıyla başlayıp sahur vaktine kadar uzanan süredir.
Büyükşehir Belediyesi iştirakçilerinden Kültür AŞ, vatandaşların o zaman dilimini dolu dolu yaşarken de hoş vakit geçirmesini sağlayacak ramazanın ruhaniyetine yakışır bir ay sürecek program hazırlamış.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ramazan ayında Merinos Parkı’nda düzenlenecek etkinlikler kapsamında dün bilgilendirme yaptı.
Altepe, ramazan ayı süresince Merinos Park’ta ve ilçelerde olmak üzere sohbet programlarından orta oyunlarına, şiir dinletilerinden animasyonlara, tasavvuf ve ünlü sanatçıların konserleriyle renklenecek ramazan coşkusunun nasıl yaşatılacağını anlattı.
Merinos Park’taki etkinlikler bunlarla da kalmayıp günler öncesinden hazırlıklarına başlanılan ramazan ayına münhasır 45 ayrı stantta hediyelik eşyadan yiyecek içeceklere kadar pek çok ürüne de ulaşabileceksiniz.
Yine ayrıca geçtiğimiz yıl ilk kez yapılan ve bir hayli ilgi gören teravi namazının açık havada kılınmasına Merinos Park’ta bu ramazanda da devam edilecek.
Kısacası ramazan ayının manevi coşkusunu yaşamak isteyenler için adres Merinos Parkı’dır.

Köprü bayramdan önce açılıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmit Körfez’in iki yakasını birleştiren ve bitme aşamasına gelen Osmangazi Köprüsü’nde incelemelerde bulunmuş.
Bakan Arslan, köprünün bayram öncesi hizmete gireceğini belirtirken de hedeflerinin İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun 433 kilometrelik projenin 120 kilometresini kapsayan Bursa’ya kadar olan bölümünü yıl sonuna kadar bitirmek olarak belirtmiş.

MHP Yenişehir’e Çekil atandı

MHP Yenişehir İlçe Başkanı Nihat Doğan ve yönetiminin 20 Mayıs’ta istifa etmeleriyle boşalan ilçe başkanlığına genel merkez tarafından Celal Çekil atandı. 
Celal Çekil, kendisinin ve yönetim kurulunun amaçlarının partilerini Yenişehir’de en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söylemiş.
Çekil, daha önce de ilçe başkanlığı görevde bulunmuştu.

Leylek Festivali bugün başlıyor

Avrupa Leylek Köyleri Birliği’ne Türkiye’nin bu alanda uluslararası arenadaki tek temsilcisi olma başarısını gösteren Karacabey Belediyesi’nce   bu yıl 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Leylek Festivali, bugün ‘Leylek Köyü’ olarak bilinen Karacabey’e bağlı, Eskikarağaç Mahallesi’nde başlıyor. İki gün sürecek etkinliğe katılmak için plan yapıyorsanız sakın ertelemeyin. Çünkü festivalde yok yok.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.