Hava Durumu

Üniversite fakiri Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2017 04:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2017 04:41

Eksiklerini göz ardı edip yere göğe sığdıramadığımız kentimizin ne yazık ki üniversite yoksunu olduğunun farkında değiliz.
Çevremizdeki illerimizi şöyle bir gözünüzün önüne getirerek bakın, bakın ki kaç tane devlet üniversitesi kaç tane özel üniversite olduğunu görün...
1975 yılında kurulmuş gözbebeğimiz Uludağ Üniversitesi'nin ardından yıllar sonra kurulan ve faaliyete geçtiği günden bu yana kiralık binalarda yüksek eğitim vermeye çalışan Bursa Teknik Üniversitesi var.
Bir de Fethullah Terör Örgütü'nün kurmasına o dönem öncülük ettiği özel Orhangazi Üniversitesi vardı...
Vardı diyorum, çünkü bilindiği gibi 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bu üniversite lağv edilerek BTÜ bünyesine geçti.
Bunları vurgulamamdaki gerekçeye gelecek olursak, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, geçenlerde Mustafakemalpaşa ve Karacabey belediye başkanlarına çağrıda bulunarak iki ilçeyi de kapsayacak şekilde bir üniversite kurulması yönünde çağrıda bulunmuş.
Aslında bu çağrı yeni değil...
Rektör Hoca, aynı çağrıyı çok önce de yapmış hatta İnegöl-Yenişehir, Gemlik-Orhangazi-İznik ve Mustafakemalpaşa-Karacabey şeklinde ilçelerin bu yönde birliktelik oluşturması durumunda Bursa'ya yeni üniversiteler kazandırılabileceğini vurgulamıştı.
Aradan iki yıl geçtikten sonra Rektör Ulcay, birbirine komşu ilçelere ortak üniversite kurulması hususunu tekrar gündeme getirmiş.
Demem o ki, söylemler, çağrılar, talepler lafta kalmaktan öteye gitmiyor.
İşte bunun en somut örneği Bursa Teknik Üniversitesi'nin Kestel'deki ana kampus inşaatının 6 yıldır başlanılamadığından ziyade unutulduğudur.

Karacabey'in geleceğine yön verecek

Karacabey'in sahip olduğu değerlerin bir envanterini oluşturmak, ilçenin güçlü yanlarını ortaya çıkarmak, zayıf ve tehdit edici yönleri azaltmak ve ilçenin gelecek vizyonunu belirlemek amacıyla Karacabey TSO ve UÜ Karacabey Meslek Yüksek Okulu'nun gerçekleştirdiği Karacabey Sempozyumu'nda ortaya çıkan sonuçlar değerlendirilerek kitap haline getirildi.
"Karacabey'in geleceği bu kitapta" sloganıyla geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan kitap hiç şüphe yok ki ilçenin gelişimine yön verecektir.

Aslan yattığı yerden belli olur

İznik Kaymakamlığı ve İznik Belediyesi ortaklığıyla ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve İşkur'un destekleriyle etkinlik düzenlendi.
"Temiz Çevre Duyarlı İlçem" adı verilen etkinlik kapsamında İznik Gölü sahiline atılmış çöpler etkinliğe katılanlarca birlikte toplanmış.
Belediye Başkanı Osman Sargın, etkinliğin amacının herkesin yaşadığı yeri temiz tutması ve ilçenin tarihine yakışır görüntünün oluşması olduğunu belirtiyor.

Başınız sağ olsun başkanım

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birkaç gün önce telefonla görüşmemizde, annesinin rahatsızlığından söz etmişti.
Dün de öğrendik ki 86 yaşındaki annesi Meryem Aktaş Hakk'ın rahmetine kavuşmuş.
İnsanın annesi-babası kaç yaşında vefat ederse etsin, acısı hep aynıdır.
Bunu çok iyi bilen biri olarak Aktaş ailesine başsağlığı diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.