Hava Durumu

Vali Bey’den dünyaya davet…

Yazının Giriş Tarihi: 03.06.2015 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.06.2015 08:26
Valiliğin, Bursa doğa sporları için 1.5 yıl önce ektiği tohumlar meyve vermeye başladı.
”Doğal Yürüyüş ve Bisiklet Parkurları Projesi”nin ikincisinde hafta sonu İznik’te yapılan Gün Batımı Parkuru’na Vali Münir Karaloğlu eşi ile birlikte katılmış.
Vali çiftine ilçe halkının da eşlik etmesiyle yürüyüşe yoğun katılım oluşmuş.
Vali Bey, 3 saat süren 8 kilometrelik doğa yürüyüşünün amacını davet niteliğinde şu sözlerle ifade ediyor:
“Aslında bu yürüyüşün amacı 4 Haziran Dünya Çevre Günü’ne vurgu yapmak, çevre açısından farkındalığı artırmakla birlikte Bursa’da doğa sporlarının yapılabileceği alanların çok olduğunu İznik İhsaniye Köyü’nden bütün dünyaya, Türkiye’ye tekrar duyurmak istiyoruz. Dünyanın her yerinden insanlar gelip doğayı ve çevreyi koruyarak bu doğal güzelliklerle haşır neşir olsun,  manzarayı, yeşili, köy hayatını yaşasın arzusundayız”
Vali Bey’in çağrısı, son derece anlamlı olduğu kadar kentimiz adına önemlidir.
Bir diğer açıdan baktığımızda ise Bursa’nın, Türkiye’de doğa sporlarının yapılabileceği en güzel şehirlerden biri olduğunun duyurulması anlamında farkındalık yaratılmak istenmesidir.
Ama bu güzellikleri herkesle paylaşmak daha da önemli.
Bu işin öncülüğünü 1.5 yıl önce Orhaneli Sadağı Kanyonu’nu tanıtıp iki kilometrelik trekking projesiyle ”Doğal Yürüyüş ve Bisiklet Parkurları Projesi”nin ilkini başlatan Vali Münir Karaloğlu, şimdi de ikincisini İznik ile sürdürmüştür.
Şimdi de projenin üçüncü ayağını oluşturacak olan kentimizin hangi cennet köşesine halkın davet edileceğini merakla bekliyoruz.

Keyfini çıkarın

Her iki ilçe halkı da hayallerinin Büyükşehir Belediyesi’yle gerçeğe dönüşmesinin haklı gururunu yaşıyor.
Pazar günü zorlu bir yolculuğun ardından Orhangazi’ye getirilip İznik Gölü’ne indirilen Akşemsettin Gemisi ilk turunu yaptı.
Gezi amaçlı gemi turunun ilk konukları; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, BUDO Genel Müdürü Levent Fidansoy’un eşlik ettiği engelli çocuklar ile Bursa, Orhangazi, Gemlik ve İznik Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri oldu.
İlk konuklarıyla Orhangazi iskelesinden hareket eden gemi 
Sölöz ve Yeniköy altı sahilini dolaştıktan sonra yeniden geldiği noktaya geri döndü.
Engelli çocuklar belki de ilk kez bindikleri gemi sayesinde yaşadıkları mutluluğu gezi sonrası belediye başkanlarıyla birlikte fotoğraf çektirerek ölümsüzleştirdiler.

Başkanlara koruma takviyesi

Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ın makamında silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi aslında bir gerçeği de ortaya çıkarmıştır.
Siz her ne kadar, “Benim vatandaşımla bir derdim sorunum yok” deseniz de ruh hali bozuk olan karşınızdaki kişinin her zaman saldırısına maruz kalmanız olasıdır.
‘Bir musibet, bin nasihate bedeldir’ öğüdünden hareketle kentimizdeki 18 belediye başkanı da bu yönde çeşitli önlemlerini artırdı.
Koruma yerine sadece şoförle yetinen çoğu belediye başkanı görülüyor ki, şu günlerin neredeyse tamamında korumayla seyahat edip dolaşıyorlar.  
Ayrıca belediye hizmet binaları girişlerinde özel güvenlik sayıları artırılırken X ray cihazları aktif hale getirildi.
Malum belediye başkanlarının silahlı saldırıya uğraması konusunda kentimiz sabıkalı konumda.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.