Hava Durumu

Vali Bey’in Bursalılar adına isteği

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2016 07:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 07:20
10 milyar dolar bütçeli ülkemizin en önemli ulaşım yatırımlarından olan İstanbul-İzmir Otoyolu, Gebze-Orhangazi arasının açılabilmesi için gün sayılıyor.
Tamamen Türk mühendislerinin emeğiyle yapılan otoyol Avrupa’nın birinci, dünyanın da en uzun ikinci otobanı unvanına sahip.
Gezip görme imkanımız olduğu Gebze-Orhangazi arasındaki yolda dikkatimize çeken iki önemli özellik vardı.
Biri Gebze’den Yalova Altınova’ya uzanan Körfez Köprüsü diğeri ise 3 bin 600 metre uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun otoyol tüneli unvanına sahip önce adı Samanlı olan daha sonra Orhangazililerin başkentte oluşturduğu lobiyle Orhangazi adı verilen Orhangazi Tüneli’dir.
Burada vurgulamak istediğim şudur.
Sayın Valimiz Münir Karaloğlu aslında meseleyi aylar öncesinden gündeme getirmiş ve otoyolun adının İstanbul-İzmir Otoyolu ibaresine Bursa da eklenerek İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu şeklinde telaffuz edilmesini istese de resmi kayıtlarda kentimizin adı geçmemektedir.
Halbuki otoyolun Yalova’nın Orhangazi sınırından başlayıp Mustafakemalpaşa ilçesinin Balıkesir sınırına değin güzergahını kapsayan en fazla arazinin kullanıldığı il Bursa’dır.
Bursa adına bu önemli eksikliğin TBMM’de kentimizi temsil eden iki bakanımız ile 16 milletvekilimizin üzerinde önemle durması ve Vali Karaloğlu’nun da vurgu yaptığı gibi Bursa’nın adının gerekçeleri de dikkate alınarak projeye dahil edilmelidir.
Orhangazililerin tünelin adını değiştirmek için yaptığını Bursa da yapabilir.
Tabii ki istenirse…

Muhtardan al haberi


Geçenlerde Gemlik Kumla Mahallesi sahilinde devam eden sahil düzenleme çalışmalarına ilişkin gelişmeleri aktarmış, aksaklıkların doğalgaz firmasından kaynaklandığını yazmıştık.
Dün Kumla Mahallesi Muhtarı Abdullah Satı arayıp müjdeyi verdi.
Mahallenin sahilini oluşturan Abdullah Aslan Caddesi’nde doğalgaz çalışmasının bir hafta içinde başlayıp nisan sonunda da tamamlanacağını söyledi.
Aksa Doğalgaz Firması’ndan gecikmenin kaynaklandığını ve AK Parti Milletvekili İsmail Aydın’ın firma yetkilileriyle görüşerek sorunun çözümlendiğini belirten Muhtar Satı, tatilcilerin bu yaz bambaşka bir Kumla ile karşılaşacaklarını belirtiyor.

İnegöl’de şimdi bahar zamanı


Sosyal ve kültürel alanda düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekleyen İnegöl Belediyesi, bahar etkinlikleri kapsamında düzenleyeceği uluslararası halk oyunları gösterisi ile yedi ayrı ülkeden gelecek folklor ekiplerinin katılımıyla İnegöllülere bahar coşkusu yaşatacak.
Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Çin, Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Bosna Hersek’ten toplamda 86 dansçının oyunları ile renk katacakları etkinlik bu akşam saat 20:00’de ilçe spor salonunda başlayacak.
Bahar şöleni havasında geçecek bu özel gece hiç şüphe yok ki, İnegöl’ün farkını ortaya koyacaktır.

Büyükşehir Belediyesi’nin büyüklüğü


Yenişehir Uluköy Mahallesi’ne ulaşımda kullanılan bin 600 metre uzunluğundaki yol, ilk kez asfaltlandı.
Büyükşehir Belediyesi’nce asfaltlanan yol sayesinde yazın tozundan kışın çamurundan kurtulduklarını belirten Uluköy Muhtarı Yurdanur Ülker, “Köyümüz ilk kez asfaltla tanıştı. Emeği geçen herkese mahallem adına teşekkür ederim” diyor.
Demek ki hala yolları asfalt olmayan köylerimiz varmış.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.