Hava Durumu

Vali, Cumalıkızıklılar’dan gelecek için ne istedi?

Yazının Giriş Tarihi: 23.06.2015 07:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.06.2015 07:18
Vali Münir  Karaloğlu, alışık olduğumuz bürokrat yapısından çok farklı bir portre çiziyor sizde farkında mısınız?
Geçmişte vatandaşlar Vali Bey’le görüşmek için Valilik makamına gider orada görüşür dertlerini anlatırlardı.
Şimdi ise tam tersi bir durum yaşanıyor…
Vali Bey, makamını neredeyse sadece protokol ziyaretleri için kullanıyor.
Zamanının büyük bir bölümünü mahalleden dağ ilçelerine kadar dağ bayır dolaşarak sorunları yerinde tespit ederek çözüm arayan Vali Karaloğlu, gittiği yerlerde vatandaşın görüş ve talepleriyle de karşılaşıyor.
Dün de Bursa’nın Dünya Mirası UNESCO’ya kabulünün birinci yıldönümü etkinliklerine kapsamında Cumalıkızık Mahallesi’ne gelen Vali Münir Karaloğlu, buradaki konuşmasında mahalle halkından önemli bir ricada bulundu.

Osmanlı’nın ayakta kalmış en önemli eserlerinin bir arada korunduğu Cumalıkızık’ın tarihi kadar önemli bir geleneğinin daha olduğunu belirten Vali Karaloğlu şunları söyledi.
“Sizlerden isteğim, buraya gez-meye gelen herkese gösterdiğiniz misafirperverliğinizi kaybetmeyin. Çünkü bu özelliğiniz köyünüzün tarihi, taşı, toprağı kadar önemlidir. Bu konumunuzu muhafaza ettiğiniz sürece köyünüze olan ilgi her geçen gün artacaktır”
Gerçekten de Cumalıkızık’a gittiğinizde köy halkının sıcak ilgisiyle karşılaşıyorsunuz.
Nitekim her gün yüzlerce ziyaretçinin akın ettiği köyde bu gelenek korunup kollandığı sürece Vali Bey’in vurgu yaptığı gibi buraya olan çekim gücünü artıracaktır.

YEDİ YENİ MÜZE GELİYOR

Her ne kadar sanayi kuruluşları büyümenin lokomotifini oluşturuyor olsa da Bursa’nın 130 yıl Osmanlı’ya başkentlik yapmış olması bugünümüzün geçmişiyle örtüşüyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin kentin tarihini günümüze taşımak adına oluşturduğu farkındalık, Bursa’nın tarihi önemini Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayarak evrenselleştirmiştir.
Tarihi yapıların yeniden restore edilmesi kadar geçmişin izlerini günümüze taşıyan müzeler hayal gücümüzü geliştirmek için en güzel örneklerdir.
Hünkar Köşkü Müzesi, Karagöz Müzesi, Merinos Müzesi, Enerji Müzesi, Göç Müzesi, İpek Müzesi ve Kılıç Kalkan Müzesi’ne yine Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez’in koordinatörlüğünde projesi hazırlanmış yedi yeni müze kente kazandırılmak üzere çalışmalar tamamlanmış.
Bunlar Teleferik Müzesi, Osmanlı Tarihi Müzesi, Bıçak Müzesi, Tarım Müzesi, Osmanlı’da Vakıf Kültürü Müzesi ve Para Müzesi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.