Hava Durumu

Vatandaş her şeyin farkında…

Yazının Giriş Tarihi: 13.07.2015 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.07.2015 07:39
Herkes bir beklenti içinde. Bu durumda beklenti içinde olmaları kadar doğal bir şey de beklenemez.
Zira, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye için milat, kurtuluş savaşı, hak ve özgürlüklerin başlangıcı olacağını söyleyerek vatandaşı beklenti içine sokan bu siyasetçiler değil miydi?
O halde beklentiye karşılık verecek de bunlar ama ortada hükümetin kurulması yönünde ne bir eğilim ne de istikrar var.
Niye olsun ki, hepsi de partilerinin çıkarları doğrultusunda hareket ediyorlar.
Vatandaş ise, koalisyonun hangi partilerin ortaklığında oluşursa oluşsun bir an önce hükümetin kurulup piyasaların normale dönmesi beklentisi içinde.
Zaten seçimler öncesinde başlayan piyasalardaki anormal durgunluk seçimlerden sonra yerini belirsizliğe bırakmış durumda.
Seçimler geçeli bir aydan fazla zaman oldu.
Ortada hükümet kurmaya yönelik meseleye vatandaşın beklentisi açısından bakıp da gayret gösteren olmayınca vatandaşın sabrının sınırlarını zorluyor. 
Çünkü;
Siyasiler seçimler öncesi meydanlarda halka taahhüt verirken bir- birlerine kavgada dahi söylenmeyecek hakaret içerikli söylemlerinin ortaya çıkan tablo karşısında altında kalmışlardır.
Halbuki hükümetin bir an önce kurulup, ülkenin refah seviyesini yükseltmeye yönelik beklentilerin aksine parti menfaatlerini ön planda tutarak koalisyonun oluşmasına bahane üretenler unutmasın ki, bunun vebalini ödeyeceklerdir.
Çünkü vatandaş her şeyin farkında. 

BAŞKANDAN UYARI

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, günün belirli saatlerinde belediye hoparlöründen anons yaptırarak hem de kayıtlı 20 bin kişiye SMS göndererek ilçe halkını uyarmış…
Başkanın uyarmasına sebep, kendisinin ve yardımcısı Osman Çatak’ın isminin kullanılarak vatandaşlardan para istendiği belirtiliyor.
Böyle bir şeyin mümkün olmadığını açıklayan Başkan Özkan, vatandaşları dolandırıcılara karşı belediye hoparlöründen anons yaptırarak uyarırken 20 bin kişiye de SMS göndererek halkın dikkatli olmasını istedi.
Nasıl oluyor da vatandaş, telefonla görüştüğü kişiye para verir ki?
Aslında burada sorgulanması gereken toplumun kendisidir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.