Hava Durumu

Vatandaşın Mudanya'ya bakışı ve Yıldıztepe

Yazının Giriş Tarihi: 06.01.2017 04:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.01.2017 04:49

"Mudanya Belediyesi'nce başlanıp sonuç alınmış bir proje yok."
Biz değil, karşılaştığımız Mudanyalılar böyle söylüyor ve ekliyorlar:
"Büyükşehir ya da Mudanya belediyeleri bizim için fark etmez. Hizmet nereden ne şekilde gelecekse bir an önce gelsin. Diğer ilçelere yapılan yatırımları ibretle izliyoruz."
Öyle veya böyle vatandaş haklı...
Ancak ortada bir gerçek var ki, belediyenin geçmiş dönemden kalan borç yükü, kısıtlı bütçesi ve muhalefet partili olması gibi nedenlerle bazı hizmetler ya sekteye uğruyor ya da bir şekilde öteleniyor.
Siyasi menfaatlerin öne çıktığı bu düşünce, bir sonraki seçimlerde iktidar partisinin işine yarıyor...
Halbuki muhalefetin elindeki belediye yönetimleri bahane değil daha fazla çalışıp daha fazla hizmet üretmeliler.
Çünkü vatandaş lafa değil yapılan işe bakıyor.
İki gün önce Mudanya Belediyesi, ilçenin sembol olmuş Yıldıztepe olarak bilinen bölgeye yapılması planlanan sosyal yaşam merkezinin temelini attı.
Kültür merkezi, açık hava sineması, seyir kulesi, kafe-restoran, sergi salonu, sahile iniş bölümlerinin yer aldığı projeyi incelediğimizde Mudanya'ya yakışacak bir çalışma olduğu görülüyor.
Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin hazırlayıp kamuoyuyla da paylaşılan projenin iki yılda bitirilmesi hedefleniyor.
Bu proje aynı zamanda Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz için de önemli olmalı ki, yazının girişinde aktardığım gibi vatandaşın "Mudanya'ya ne yapıldı?" sorusuna da cevap niteliği taşıyacaktır.
Çünkü altyapı, üstyapı, yol, park, otopark, mahalle konutları, etkinlikler vs. bunların hepsi belediyelerin yapmakla övüneceği işler olmamalıdır.
Önemli olan insanın yaşam kalitesini yükseltecek, günlük hayatını kolaylaştıracak, mevcut standartlarında hayatını sürdürmesini sağlayacak, paylaşımcı kısacası çağdaş yaşamın gereksinimlerini sunabilmektir vatandaşa hizmet.
Velhasıl Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi, Mudanya'ya değer katacaktır.

İnegöl'de barış masası kuruldu

İlçenin Akhisar Mahallesi ile Huzur Mahallesi'ndeki iki grup arasında yaşanan silahlı saldırı, ortamın gerilmesine neden olmuş.
Kaymakam Ali Akça, konunun toplumsal olaya dönüşmesini önlemek adına oluşturduğu "Barış Masası" etrafında tarafları buluşturarak mesele daha da uzamadan tatlıya bağlanmış.
Hatırlanacağı gibi daha önce de bu ilçemizde benzer olaylar nedeniyle sıkıntılı günler yaşanmıştı.
Önemli olan da bu değil midir, olayların çıkmasına müsaade etmeden önlemek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.