Hava Durumu

Vizyon projede kriz aşıldı

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2015 07:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2015 07:15
Köşemi takip edenler hatırlayacaklardır.
İki hafta önce bu sütunlardan “Mudanya Sahili Stop” başlıklı yazımda şöyle demiştim.
‘Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan Mudanya Sahil Projesi iki müteahhit firmanın çekişmesi yüzünden hem de Danıştay kararıyla durduruldu. Büyükşehir Belediyesi’nde krize neden olan işin bu noktaya gelmesi, zaten yaz sezonu boyunca kapalı olan ve bir an önce açılmasını sabırsızlıkla bekleyen vatandaşı tedirgin ediyor’
2014 Mart’ında yapılan ihalesi çeşitli itirazlar nedeniyle zaten sekiz ay gecikmeli başlayan proje son olarak da ihaleyi alan firma ile alamayan firma arasındaki hukuki süreç nedeniyle üç aydır durmuş vaziyetteydi.
Dün Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Danıştay tarafından iptal edilmesiyle duran Mudanya Sahil Projesi, mahkeme kararı doğrultusunda yüklenici firma değişiminin ardından kaldığı yerden devam edileceği belirtiliyor.
Açıklamadan da anlaşılacağı gibi mahkeme kararıyla yüklenici firma değişikliği yapılarak krizin aşıldığı belirtiliyor.
Şehir stresinden uzaklaşıp şöyle bir deniz havası almak istediğimizde aklımıza hemen Mudanya gelir…
Adeta insanı rehabilite eden havasıyla Bursa’nın arka bahçesi konumundaki Mudanya sahilinin en kısa sürede yeni firmayla sözleşme imzalanıp, ilçenin kaderini değiştirecek projeye kaldığı yerden başlanarak bir an önce tamamlanması herkesin arzusu.

***

“Sandığa giderken şehitlerimizi düşünün”

CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve yönetiminin seçim çalışmaları kapsamında önceki akşamki durağı Muratoba, Kurtul ve Fındıcak mahalleleri olmuş.
Sertaslan’ın üç mahallede halka yaptığı konuşmalarında en çok dikkati çeken sözleri, “Sandığa giderken şehitlerimizin neden geldiğini de düşünün” olmuş.

***

“Hedefimiz yüzde 52”

AK Parti Orhangazi İlçe Başkanı Mustafa Kaya, 1 Kasım seçimlerindeki hedeflerinin ilçede yüzde 52 oranında oy almak olduğunu söylemiş.
Kaya’nın iddia ettiği oran biraz zor gibi görünse de hedefe ulaşılması halinde AK Parti Orhangazi’de en yüksek oyunu almış ve kendi rekorunu kırmış olacak.

***

CHP yol haritasını açıkladı

CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye için ne denli önemli olduğunu dün düzenlediği basın toplantısında anlattı.
Mevcut vekillerinin yanı sıra adaylar ile il ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı Hilton Hotel’deki toplantıda konuşan Başkan Yıldız,”1 Kasım’da ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız. Ya da iktidarı yanlış yola gitmekten alıkoyacağız” diyerek ülkenin böylesine bir iç savaş tehlikesinin eşiğine getirilmediğini, bu durumdan kurtulmanın da çözümünü özetle şu sözlerle aktardı:
“23 gün sonra Türkiye en kritik tarihi virajlarından birini geçecek. Bu viraj ülkemizi ya düzlüğe çıkaracak, ya da uçuruma yuvarlayacak”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.