Hava Durumu

Vizyonu olan belediye başkanı ilçesini uçuruyor

Yazının Giriş Tarihi: 21.08.2016 04:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.08.2016 04:38
İnegöl Belediyesi’nin sosyal içerikli insana dair projelerini keyifle takip ediyoruz.
Yüksek kentsel standartlara sahip bir şehir yapmak adına eğitimden sağlığa, ulaşımdan konuta, spordan teknolojiye, tarihe, kültür ve turizmde sosyal belediyecilik ruhuyla ilkleri başararak örnek olmayı sürdürüyor.
Her zaman kendini geliştirip üreterek model olan İnegöl Belediyesi’nin başarısındaki en önemli etken halkın memnuniyetini esas alarak şeffaf, katılımcı ve insan odaklı yönetim anlayışını benimsemesidir.
Ayrıca belediye yönetiminin kentin ekonomik refahını artırmaya yönelik çalışmaları ise ayrı bir yazı konusu.
Bunları neden yazdığımı okuyunca eminim siz de hak vereceksiniz.
İnegöl Belediyesi’nin sporun futboldan ibaret olmadığını göstermek adına adrenalin sporlarını içeren DOSTUM adını verdiği (Doğa Sporları ve Turizm Merkezi) projesi kapsamında eğitim amaçlı sportif havacılık branşında kullanılmak üzere Ukrayna’dan satın aldığı iki kişilik eğitim uçağı ilçeye getirildi.
İnegöl, belediyenin uygulamasıyla Türkiye’de ilk olacak bu proje sayesinde mobilyası, köftesi ve kaplıcalarının ardından sivil havacılığa pilot yetiştirme konusunda da marka olmaya namzet.
DOSTUM sadece sivil havacılıkta değil on ayrı branşta İnegöl’e değer katacak önemli bir proje.
Bir diğer önemli ayrıntı da uçağın alımından tutun da proje dahilindeki tüm branşların teknik araç, gereç ve idari binaların yapımı için belirlenen 1.5 milyon liralık bütçenin bir kısmı BEBKA’dan hibe alınmış olmasıdır.
OHAL’in kalkmasının ardından Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne tescil başvurusu yapılacağını ve akabinde uçağın uçuşa hazır hale geleceğini anlatan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kısa süre içinde eğitim uçuşlarına başlanmasıyla birlikte İnegöl’ün yetiştireceği pilotlarıyla da sivil havacılıkta meşhur şehirlerden biri olacağını belirtiyor.
Yazının başlığında vurgu yaptığımız gibi sorumlu olduğu kent adına vizyonu ve hayalleri olan belediye başkanları ilçesine işte böyle değer katabiliyor.
Tek kelimeyle bravo.

Demek aklın yolu birmiş

Bursa’nın iki yıldır akıbetini konuştuğu Atatürk Stadı’nın ne olacağı tartışmasını başlatan Belediye Başkanı Recep Altepe nihayet noktayı kendisi koydu.
Zannediyorum Başkan Altepe’nin dışında herkesin stadın tarihini ve özelliğinin korunacak şekilde meydan projesinin içine dahil edilmesi arzusundaydı.
Neyse ki Altepe, herkesin yüreğine su serpen stat zemininin korunacağı, kapalı tribünün amfitiyatroya dönüştürülecek yeni projeyi açıklaması şimdiden herkesi heyecanlandırmıştır.

FETÖ’nün okuluna şehidin ismi veriliyor

FETÖ’nün eğitim kurumu olduğu gerekçesiyle kapatılıp Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen İnegöl’deki iki özel okulun isimleri değiştirildi.
Hacı Kemal Lisesi’ne darbe girişimi gecesi Ankara’da şehit olan özel harekat polisi Fevzi Başaran’ın ismi verilirken Safvet Koleji ise Sosyal Bilimler Lisesi olacak.

Karacabey’de karpuz bereketi yaşanıyor

Karacabey’de geçtiğimiz yıl çiftçiyi hüsrana uğratan karpuzun bu yıl dönümünün 3 bin 500 liraya kadar alıcı bulması üreticiyi sevindirdi.
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, ürünün para etmesini şu iki sebebe bağlamış.
Adana bölgesinde karpuz ekiminin yüzde 30-40 oranında azaldığı, Karacabey Ovası’nda da bir önceki yıl 14 bin dekar karpuz ekilirken bu yıl oranın 8 bin 500 civarlarında olmasını gösteriyor.
Bundan şu anlaşılıyor, her şeyin azı karar çoğu zararmış.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.