Hava Durumu

Yabancı gözüyle Bursa’nın trafiğine durum tespiti

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2016 05:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2016 05:12
Mudanya Turizm Master Planı’nı hazırlamak için Bursa’ya gelen Prof. Dr. Hüseyin Kanıbir, kentimiz adına hayal kırıklığı yarattığını anlattığı tespitini sizinle paylaşmak istedim.
Ama önce Kanıbir Hoca kimdir ona bakalım.
Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü’nü tamamlayıp ülkemizdeki çeşitli üniversitelerde doktorasını yapmış. Ardından 10 yıl boyunca İngiltere başta olmak üzere değişik ülkelerin üniversitelerinde bölüm başkanlığı yaptıktan sonra Türkiye’ye dönerek stratejik pazarlama, kurumsal pazarlama ve tüketici davranışları alanlarında danışmanlık şirketi kurmuş.
Bugüne kadar 25 il ve ilçenin turizm alanında yapılması gereken çalışmaların planlarını hazırlamış.
Aynı şekilde Mudanya Turizm Master Planı’nı hazırlamak için geldiği şehrimizde kaldığı süre içerisinde kendisini şaşırtan konu şu olmuş.
Şehrin bir ucundan diğer ucuna uzanan raylı sistemin niçin yeraltından değil de yerüsten kullanılması olmuş.
Kanıbir Hoca, Kent Meydanı’ndan terminale uzatılmaya çalışılan raylı sistemin de geçmişteki gibi hala yerüstünden yapılmasının kaygı verici olduğunu söylüyor.
Nitekim de, “Bırakın şehirleri pek çok ülkeden daha fazla özelliğin bir arada olduğu Bursa’da metronun yerüstünden gitmesi çok ilginç” diyen Hüseyin Kanıbir’in şu öngörüsü de önemliydi.
“Fazla değil 5-10 yıl sonra bu kez de raylı sistemi yeraltına almak için çareler aramaya başlayacaksınız. Çünkü bir yerden bir yere gitmenin artık sorun haline geldiği kent trafiğinde hala metronun yerüstünden götürülmeye çalışılması ilginçtir”
Şehri yönetenlerin her fırsatta Avrupa’yı örnek aldığını söyledikleri kentimizin, bu düşünce yapısının takdiri siz kamuoyundur.

Bu karar tüm şehre örnek olmalı

Mudanya Belediye Meclisi kararıyla usulsüz ve de kıyı kenar çizgisine muhalefet ettikleri gerekçesiyle sahil şeridindeki kafe ve beach’ler boşaltılıp yolu işgal eden saksılı ağaçlar, şemsiye, çay ocağı ve büfeler yerinden sökülmüş.
Mudanya Belediyesi bunu niçin yaptı bakın.
Kendini kurnaz, vatandaşı enayi zanneden kişilere karşı halkın hakkını korumak için.
Yasal bu çalışma diğer belediyelere özelikle Gemlik Belediyesi’ne de örnek olur inşallah.

Her yönüyle ilçeye değer katacak

Karacabey Belediyesi tarafından Hükümet Konağı arkasında hizmete sunulacak 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın temeli atıldı.
Bir yıl içinde hizmete sokulması planlanan projenin bitmesiyle ilçe merkezinin bütünüyle çehresinin değişeceğini hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Ali Özkan, meydanın Karacabey’in demokrasi ve vatan sevdasına tutkunluğunun en güzel şekilde yansıtacağını belirtiyor.

Esnaf için önemli uyarı

Orhangazi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yahya Safran, şu önemli uyarıda bulunmuş.
“Devlet borçlarını yapılandırmayandan alacaklarını icra yolu ile tahsil edecek”
Safran, ilçe esnafının çoğunun devlet kurumlarına borcu olduğu düşünüldüğünde 31 Ekim’e kadar başvuranların borçlarının yapılandırılması ve faizsiz halleriyle ödeme fırsatının kaçırılmaması gerektiğini belirtiyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.