Hava Durumu

Yaz gecelerine festival tadı geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 23.04.2016 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 07:47
Geleneklerimiz değerlerimizse, kentimizin en güzel geleneksel değerlerinden biri olan ve yarım asrı aşkın süren Uluslararası Bursa Festivali yaz gecelerimize renk katmaya hazır.
Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 55.’si düzenlenen ve Türkiye’nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olma özelliği taşıyan Uluslararası Bursa Festivali, 16 Mayıs Pazartesi ile 4 Haziran Cumartesi tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Dün, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik, BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez, Kültür ve Turizm Dairesi Başkanı Aziz Elbas ile birlikte düzenlediği festivalin tanıtım toplantısındaydık.
16 Mayıs’ta Merinos AKKM Osmangazi Salonu’nda Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası-Klazz Brothers, ‘Senfoniküba’ gösterisiyle başlayacak festival Bursalı sanatçı İlhan İrem konseriyle son bulacak.
Türk Halk Müziği’nden dünya popuna değin çeşitlilik düşünülmüş festival Bursalıları güncel evrensel müziğiyle buluşturacak.
Program akışında dikkatimi çeken konserde Gazino Show adıyla 80’li yılların efsane kadrosunun aynı sahneyi paylaşacak olmasıdır.
Kadroya bakar mısınız?
Neşe Karaböcek, Seçil Heper, Seyyal Taner, Semiha Yankı, Ersan Erdura, Nur Yoldaş, Ercan Turgut, Tülay Özer, Bilgen Bengü, Funda gibi dönemin popüler olmuş şarkılarıyla bizlere nostalji yaşatacak muhteşem bir konser olacaktır.
Tabii ki Candan Erçetin, Aşkın Nur Yengi-Harun Kolçak, Fuat Saka-Niyazi Koyuncu gibi ünlüler de festivalin öne çıkan sanatçıları.
Açıkhava Tiyatrosu ve Merinos Kültür Merkezi dışında kalan konser etkinlikleri ücretsiz izlenebileceği gibi diğer konser ve programların bilet fiyatlarının 12 ila 38 TL arasında olması herkesin festivali izlemesine olanak sağlayacak.
Velhasıl, dünyaca ünlü sanatçıların katılımıyla farklı kültürlerin harmanlanacağı festival, zengin içeriğiyle kentte eşsiz sanat rüzgarları estirecektir.

Ulubat Gölü denizle niçin birleşmiyor?


Büyükşehir Belediyesi’nin Karacabey Uluabat Gölü’nün eko-turizmine kazandırılması hedef projelerden biriydi.
Uluabat Gölü ile Marmara Denizi’ni birleştirecek proje için bakanlıktan ve Devlet Su İçleri’nden hâlâ onay bekleniyor.
Belediye Başkanı Recep Altepe, gölün çevresinin 
tarihi eserler, arkeolojik kalıntılar ve keşfedilmemiş mağaraların olduğunu dolayısıyla da gölün denizle birleşmesi durumunda projenin bölgeye değer katacağını her fırsatta vurguluyor.
Kentimizin TBMM’de iki bakanla temsil ediliyor olsa da Bursa’nın vizyon projesinin hâlâ onay bekliyor olması biraz manidar değil midir?

 İnegöl turizmde de söz sahibi olmak istiyor


İnegöl’ü turizmde de söz sahibi yapmak isteyen İnegöl Belediyesi, sektörün temsilcilerini bir araya getirdiği Turizm Çalıştay’ında ilçe turizminin geliştirilmesi konusunda atılacak adımlar belirlenmiş.
 Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm 
Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu modaratörlüğünde gün boyu süren çalıştayda, oluşturulan komisyonların ortaya koyduğu öneriler, akademik çevre ve belediyenin ortaklaşa yürüteceği çalışmayla nihai bir rapor haline getirilecek. 
Bu rapor daha sonra kamuoyu ile paylaşılacak.
Hiç şüphe yok ki 
İnegöl, var olan turizm potansiyeliyle de kısa sürede önemli bir konuma gelecektir.
Turizm Çalıştayı bunun habercisi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.