Hava Durumu

Yedi bin kişi yasallaşmayı bekliyor

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2016 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 07:06
Gürsu’nun adı üzerinde Yenidoğan Mahallesi bundan 15 yıl öncesinde üç beş evden ibaret bir alandı.
Sonrasında özellikle Anadolu’dan göç eden dar gelirli vatandaşların buraya ev yapmalarına siyaseten de göz yumulunca bugün 20 bin kişinin yaşadığı koca mahalle oluştu.
Önce Yıldırım ilçesine bağlı olan bölge, daha sonrasında yapılan referandumla Gürsu Belediyesi sınırları içine dahil edilmişti.
2004 yılından önce buraya ev yapanları kapsayan yasanın çıkmasıyla bölgeye elektrik ve su verilirken sonrasında aynı yerde oluşan yapılaşmalar ise kaçak statüsünde kalmıştı.
Mahalle nüfusunun üçte bir oranını oluşturan kaçak bölgede yaşayan vatandaşlara yeterli hizmet haliyle gitme-yince sorunları da bir türlü bitmek bilmiyordu.
Velhasıl iki yıl önce bu bölgede kentsel dönüşüm yapılması suretiyle “Devletle halk barışıyor” adı altında Yenidoğan Mahallesi’nde evi kaçak kapsamında kalan binalara resmiyet kazandırılması çalışması başlatılmıştı.
Bunun için bölgenin birinci dereceden tarım arazisi statüsünden çıkarılması için Gürsu Belediyesi ile Tarım İl Müdürlüğü çalışmalarını sürdürüyor.
Bölge için önemli olan bu sorunun aşılmasının ardından yeniden imar çalışması yapılacak.
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nce mahallenin imarlı olan yani üçte ikilik bölümünde bir süredir devam eden altyapı çalışmaları tamamlanıp şimdi de üstyapı çalışmaları için tüm cadde ve sokaklar asfaltlanıyor.
Hal böyle olunca da sefalet içinde yaşam sürdüren hizmet yoksunu halk, beklentinin bir an önce gerçekleşip Gürsu’nun herhangi bir mahallesine ihtiyaç dahilinde yapılan hizmetleri onlar da alabilmek için sabır-    sızlanıyorlar. 
İmarsız yapıların bulunduğu bir bölümünde yıllardır kronikleşmiş sorunların tamamen ortadan kalkması için üst satırlarda da aktardığımız gibi birinci derece tarım alanı içinde görülen bölgenin bu statüden çıkarılması gerekiyor.
Bilgisine başvurduğumuz Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, bu konuda çabalarının sürdüğünü söyledi.
Başkan Işık, ayrıca yılların sorununun ortadan kalkmasıyla bölgede yaşayanlarla yapılacak görüşmeler neticesinde kentsel dönüşüm ya da mevcut yapılara ruhsat verilebileceğini belirtiyor.

Bu da “Paramı Yönetebiliyorum” semineri


Karacabey Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu öncülüğünde “Paramı Yönetebiliyorum” semineri yapıldı.
Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Eğitmeni Ahmet İhsan Demirci tarafından katılımcılara sağlıklı bir finansal gelecek oluşturmak, sürdürülebilir kalkınma sürecine katkıda bulunmak gibi temel kavramlar anlatıldı.

Karacabey’e yakışacak meydan projesi


Karacabey Belediyesi, ilçenin vizyon projelerinden olan 5 bin metrekare alanı kapsayacak meydan projesinin startını vermiş.
Hükümet Konağı arkasındaki günümüz koşullarına göre yetersiz kalan katlı otoparkın yıkımıyla buraya yapılacak meydan bodrum kat otopark, zemin katında iş-yerleri ve birinci kat ise sosyal donatı alanlarından oluşacak.

İnegöl sempozyumla tarihini arayacak


İnegöl Belediyesi, ilçenin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ilgili gün yüzüne çıkmamış, bilinmeyen bilgilere ulaşmak amacıyla İnegöl Tarih ve Kültür Sempozyumu yapmaya hazırlanıyor.
Beş bin yıllık geçmişinde saklı kalmış bilgileri sempozyuma katılacak olan akademisyen ve 40 civarında bilim insanının bildiri sunarak yeni bakış açısı oluşturacak bilimsel katkı koyacağını ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ün Selçuklu’dan Osmanlı Devleti’ne kadar pek çok medeniyete ev sahipliğini yapmış kadim bir şehir olduğunu vurguluyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.