Hava Durumu

“Yeni Gemlik” askıya çıktı…

Yazının Giriş Tarihi: 23.06.2016 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 07:46
Hızla gelişip büyüyen Gemlik’in bu minvalde mevcut şehir merkezinin konut rezervine cevap veremez duruma gelmesi ve daha da önemlisi deprem riski de göz önüne alınarak risksiz bölgelerde uzun süredir yeni konut alanları arayışları nihayet sonuç verdi.
Büyükşehir Belediyesi’nin 2007 yılında hazırladığı ancak yargı süreçlerinin dokuz yılda sonuçlanabildiği 1/5000 ölçekli imar planlarında Kumla-Gemlik arasında kalan yaklaşık 600 dönüm arazide 18. Madde uygulaması tamamlanan planlar askıya çıkarıldı.
Gemlik Belediyesi Şehircilik ve İmar Müdürlüğü’nde askıya çıkarılan planlarda imar durumunu öğrenmek isteyen vatandaşın ilgisi bir hayli fazla.
Küçükkumla Hasanağa Kampı üzerinden devlet hastanesinin doğusuna kadar olan birinci etabını kapsayan planlar bir ay         süresince askıda kalacak.
Listeleri inceleyen arazi sahiplerinin kimileri sevinirken kimileri de yerlerinde yapılan değişikliklere itiraz etmek için girişimlerde bulunuyor.
Askı sürecinin tamamlanması ve itirazların değerlendirilmesinden sonraki süreç ise şu şekilde işleyecek.
Önce yeni uygulamaya göre tapular çıkacak.
Yani şu haliyle tarla vasfındaki bu araziler arsa tapusuna dönüşecek.
Sonrasında müteahhitler devreye girecek ve arsa sahipleriyle anlaşma yapıp buralarda yeni Gemlik’in temelleri atılarak inşaatlar yükselmeye başlayacak.
Gemlik’in konut sorununa kısa vadede çözüm olacak gibi görülen kuzey imar planları, işlenmeyen uygulama planı içinde kalan arazilerin değerlenmesi açısından önemli bir çalışma olduğu kanısındayım.

Gemlik için kesin çözüm TBMM’de


Gemlik’in toplu konut sorununa kesin çözüm olacak şekilde hazırlanan asıl plan uzun süredir TBMM’de Bakanlar Kurulu’nun onayını bekliyor.
Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 2 bin dönüm araziyi kapsayacağı gibi  8 bin konut yapılabilecek şekilde planladıkları projeyi İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sunduklarını ve temmuz ayında çıkarılması düşünülen yeni torba yasasında Gemlik’e özel yasanın da yer alacağı beklentisi içinde olduklarını ifade ediyor.

Osmangazi Köprüsü’ne indirim geliyor


30 Haziran’da açılışı yapılacak Osmangazi Köprüsü’nün otomobiller için öngörülen 121 TL’lik geçiş ücreti 90 TL’ye indirilecek.
İstanbul ile İzmir arası ulaşım süresini 3.5 saate indirecek İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu projesinin en önemli bölümünü oluşturan Osmangazi Köprüsü’nün, 35 dolar + KDV 121 TL olan geçiş ücretine gelen tepkiler üzerine aşağıya çekilmesi için yapılan hesaplamalar büyük ölçüde tamamlandı.

Çöplükte çiçekler açıyor


Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması adına yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, çevre sağlığının korunması ve atıkların çevreye verdiği zararların ortadan kaldırılması amacıyla 7 farklı alanda (Gemlik-Karacaali, İznik-Elbeyli, Boyalıca Orhangazi-Çakırlı, Yeniköy, İnegöl-Cerrah, Yenice’de  gerçekleştirilen rehabilitasyon çalışmaları ile toplam 35 bin metrekare yeşil alan Bursa’ya kazandırılmış.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.