Hava Durumu

Yenişehirliler Şişecam'dan daha fazlasını bekliyor

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2017 04:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2017 04:47

Bir ay kadar önceydi.
Belediye Başkanı Süleyman Çelik, telefonla aranıp bilgi verildiğinde birlikteydik.
O an sanki sevincinden oturduğu yerden kalkıp oynayacak kadar adeta mutluluktan uçuyordu başkan.
"Hayırdır" diye kendisine sorduğumuzda önce derin bir nefes aldı ardından anlattı.
Şişe Cam AŞ'den altı kez talepte bulunduğu ancak bir türlü neticelenemeyen okul yaptırma taleplerinin nihayet onaylandığı haberini aldığını söyledi.
Doğrusu şaşırdım.
Dünyanın pek çok ülkesine burada ürettiği camları ihraç eden iki dev tesisin kuruluşundan bu yana geçen 11 yıllık süre zarfında ilk kez Yenişehir'e katkı koyacak olmasıydı beni şaşırtan.
Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde 2005 yılında kurulan Şişe Cam AŞ bünyesinde biri Anadolu Cam diğeri ise Trakya Cam fabrikaları bulunuyor.
Dünyanın en büyük şişe cam fabrikaları arasında gösterilen bu iki fabrikada bin civarında kişi çalışıyor.
Anlaşılacağı gibi bir hayli faal olan ve her türlü şişe ve cam üretiminin yapıldığı bu dev tesisin yönetim kurulu aldığı kararla ilçeye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaptıracağını duyurmuş.
Belediye meclis salonunda dün yapılan duyuruya Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Şişecam Genel Müdür Koordinatörü Gizep Sayın, Şişecam İnşaat Direktörü Şinasi Ayas, Şişecam Hukuk Müşaviri Özcan Günergök, Anadolu Cam Yenişehir Sanayi AŞ Müdürü Kadir Ballı, Anadolu Cam Yenişehir Sanayi AŞ Muhasebe Müdürü Mehmet Ataş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz katılmış.
Zannediyorum Yenişehir protokolü on yılı aşkın süredir ilçelerinde faaliyet gösteren Şişecam AŞ üst yönetimini ilk kez bir arada görmüşlerdir.
Anlayabilene bu buluşma ilçeye yapılacak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kadar önemlidir.
Nitekim Başkan Çelik'in dün yaşananları Yenişehir için milat olarak nitelendirmesi herhalde bu sebeptendir.
Zira Şişecam AŞ'nin dünyaya üretim yaptığı ilçenin menfaatlerine katkı koyacak yatırım ve sosyal içerikli projelerin daha fazla içinde olmasını bekliyoruz.

"Köprüden önce son çıkıştayız"

CHP Karacabey İlçe Başkanlığı'nın Genişletilmiş Örgüt Toplantısı'na ilgi yoğun olmuş.
İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi'nin açılış konuşmasıyla başlanılan programa CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, Milletvekili Orhan Sarıbal, il ve ilçe yöneticileri, eski ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda partili katılmış.
Referandumda yapılacak çalışmaların paylaşıldığı toplantıda söz alan Vekil Sarıbal, ülkenin kaderini belirleyecek referandumu "Köprüden önce son çıkış" olduğu yorumunu yapmış.

Kaliteli üretim için İspanya'ya gidiyorlar

Gemlik Kaymakamlığı'nca, zeytinin Avrupa'da üretim ve işleme tekniklerinin nasıl yapıldığının yerinde görülüp incelenerek Gemlik'te de uygulanabilmesi için üretici temsilcileriyle birlikte İspanya'ya gitme kararı alınmış. İlçede halen atadan kalma yöntemlerle yapan ve adını dünyaya ürettiği zeytiniyle duyuran Gemlikli üreticilerin çağın gerisinde kalması düşünülemez.
Bu nedenle Avrupa'da ileri teknikler kullanılarak daha kaliteli ve daha fazla ürün elde edilmesi çalışmasının Gemlik'te de uygulanması yönündeki İspanya turu önemlidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.