Hava Durumu

Yıldırım, nasıl Nilüfer olur?

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2017 04:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2017 04:36

Yönetim şekliyle, yaşam biçimiyle yaşayanların kendisini ayrıcalıklı hissettiğinden olsa gerek herkesin yaşama hayalini kurduğu yerdir Nilüfer.
Nilüfer'de bu farkı oluşturmaya öncülük eden Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in 18 yıllık görev sürecini Podyum Park'ta değerlendirdiği toplantıyla dün güne başladık.
Kendisini belediye başkanı tanımlamasından soyutlayıp 'kent yöneticisi' olarak ifade edip 1999'dan başlayarak 2017 yılına kadar yaptığı hizmetleri "Tek başına olmaz!" vurgusuyla sine- vizyon eşliğinde anlattı.
Bozbey tek başına olmaz, derken her ne kadar Nilüfer'de yaratılan farkındalığın ekip çalışması olduğunu anlatmaya çalışsa da referandum sürecine gönderme yaptığı aşikardı.
18 yılını 15-20 dakikaya sığdırılmaya çalışılmış sunumundaki tüm hizmetlerin insana dair olduğu dikkatlerden kaçmadı.
Nitekim ne üstyapı ne altyapı ne de kaldırım çalışmalarından hiç söz etmedi.
Her fotoğraf, her görüntü insan odaklıydı.
Kentin doğusunda oturan biri olarak Nilüfer'de yaşayanları kıskanırken niçin bu olanakların şehrin bu bölgesinde olmuyor diye de sitem etmişimdir.
Tam fırsatı diyerek Mustafa Bozbey'e Yıldırım, Nilüfer olabilir mi, diye sordum.
"Niçin olmasın" diyerek söze başlayan Bozbey, bunun nasıl olabileceğini özetle şöyle anlattı:
"Önemli olan nereden baktığınızdır. İnsanlar bize oy vermiş vermemiş, sıfatları, kimlikleri, renkleri hiç önemli değil. Önemli olan insana dair herkese eşit bakış açımızdır. Yine özellikle kadınlar ve çocuklar üzerinde projeler geliştirmelidir. Sportif faaliyetler artırılmalıdır. Yıldırım'da nitelikli bir kentsel dönüşüm yapılmalıdır. Bunları yaparken şehrin yoğunluğu artırılarak değil geniş alanlara yayılarak yapılabilir"
Demek ki, kentin batısında ne varsa doğusunda da olacak demekle bu işler olmuyormuş.

Şehir içi trafiği için çarpıcı tespit

Mustafa Bozbey, dünkü değerlendirme toplantısında kentin en önemli sorunlarından biri olan trafik meselesine dair görüşlerini paylaştı.
Büyükşehir Belediyesi'nin önlem almakta geç kaldığını, bundan böyle trafik yoğunluğunun azalmayacağı gibi her geçen gün daha da artacağını söyledi. Başkan Bozbey hiç de haksız sayılmaz.
Çünkü, kentin doğusundaki Kestel'e kadar metro gitmesine rağmen siyasi menfaatler uğruna ve bu konuda karar alınmasına rağmen minibüs, otobüs, dolmuş ve servis araçlarının hala bu bölgeden şehir merkezine gelmelerine göz yumuluyor da ondan.

Başkanın herkese örnek duruşu

Adı üzerinde basın toplantılarına gazeteci olmadıkları halde kendini gazeteci diye adlandıran kişilerle karşılaşmaktan rahatsızız.
Bu yüzden bazı gazeteci arkadaşlarımızla basın toplantılarına mümkün olduğunca katılım göstermeme kararı aldık. Dün ilk kez gördük ki Mustafa Bozbey, bu konuya dikkati çekerek basın kartı yani gazeteci olmayan kimseyi toplantıya davet etmediklerini, bunun gerekçesinin de gerçek gazetecilere olan saygılarından ötürü olduğunu söyledi.
O halde; saygı görmek, karşısındakine değer verip saygı göstermekse, Bozbey'e bu hassasiyetinden dolayı teşekkür ederiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.